Při objednávkách nad 1500 kč poštovné zdarma!
Dárek ke každé objednávce nad 500 Kč
Mail
info@glowup.cz

Pište kdykoli

Domů / Blog

26 Jan 2020 | Nikola Nečedová

Jak si vybrat správný make-up?

Jak si vybrat správný make-up?

 

Od vysledování ideálního odstínu až po vhodnou aplikaci - máme pro vás kompletní make-upový návod.

Téměř nic v životě není tak těžké, jak najít správný make-up pro váš odstín pleti. Správně zvolený make-up umí udělat hotové zázraky s vaší pletí. Dokáže omladit, rozzářit pleť a zakrýt všechny nedostatky. Abychom vám ho za dokonalým produktem usnadnili, máme pro vás několik jednoduchých tipů, které vám pomohou tenhle nelehký úkol vyřešit.

 

Co jsou to podtóny pleti?

Pokud jste někdy nakupovali výrobky na líčení, pravděpodobně jste slyšeli výrazy "cool", "warm" a "neutral", které popisují různé odstíny pokožky. Tyto výrazy se označují jako "podtón" nebo jemnou tlumenou barvu pokožky pod povrchem pokožky. Myslete na to jako na stín, který je tam vždy; I když se váš určený tón pleti může změnit, podtón zůstane stejný. Naučit se, jak určit tón pleti při hledání správné kosmetiky závisí do značné míry na shody vašeho jedinečného podtónu. Pojďme rozebrat různé tóny:

 

Chladné: červené a růžové s namodralými odstíny

Teplé: žluté, broskvové a zlaté odstíny

Neutrální: oliva nebo vyvážená směs odstínů výše

Barva povrchu vašeho odstínu pokožky nebo první věc, kterou vidíte, když se podíváte do zrcadla, se může jevit načervenalá, ale váš odstín může být zlatý nebo žlutý. Proto při určování tónu pleti na základě make-upu, korektoru nebo jakéhokoli jiného typu kosmetiky věnujte stejnou důležitost podtónu.

Berte ohled i na typ své pleti.

  • Suchá a citlivější pleť vyžaduje lehký zvláčňující make-up, který ji dokáže rozjasnit a zároveň ochránit před vlivy okolí, jako je městský vzduch nebo klimatizace.

  • Pro mastnou pleť se naopak hodí speciální matující a většinou i více krycí make-up, který se při kontaktu s pletí mění v pudrovou vrstvičku.

  • Pro smíšenou pleť platí podobná pravidla jako při mastné pleti, proto hledejte make-upy, které jsou označeny jako zmatňující, "oil free", pohlcující mastnotu.

  • Normální pleť, nejsou na ní žádné částečky mastnoty, nebo naopak suchých míst-bezproblémový výber- taková pleť vypadá dobře i s minimem péče, vůbec nepotřebuje make-up s nějakými speciálními vlastnostmi, proto je volba make-upu čistě na vašem výběru ☺.


Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt types of foundation makeup

Typy make-upů

Existuje několik různých typů make-upů. Tyto make-upy se liší v konzistenci, složkách a použití. Každý typ make-upu má své výhody:

 

Tekutý make-up - na bázi vody nebo oleje je výhodnější pro sušší pleť, zralou pleť, má vysokou schopnost hydratace. Tento typ make-upu je možné nanášet pomocí houby, štětce nebo prsty. Tekuté make-upy poskytují nižší krycí schopnost, ale dokonale pleť zásobují hydratací. Existují i tekuté make-upy, které jsou hustší konzistence a bez olejů se matujícím účinky. Dokáží mít i skvělou krycí schopnost, ovšem třeba myslet na to, že to závisí na hustotě a poměru pigmentu v make-upu.

Vyskoušejte: https://glowup.cz/l-a-girl-tekuty-make-up-perfecting

.

Pudrový make-up -je nejtradičnějším typem a nejjednodušší se používá. Normálně je prodáván v kompaktním pouzdře, které se dá snadno použít i na cestách. Tento typ sestává ze suššího složení, které se nejlépe používá na mastnou pleť. Práškový základ je lehký a poskytuje přirozený vzhled. Na úplné pokrytí můžete použít houbu na make-up nebo na lehké pokrytí můžete použít řidší štětec.

Vyskoušejte: https://glowup.cz/makeup-revolution-pro-powder-foundation-pudrovy-make-up

 

Tyčinkovitý make-up - poskytuje nejlepší pokrytí skvrn, akné a drobných nedokonalostí. Má tuhou konzistenci, která je ve formě tyčinky, díky tomu je velmi důležité najít ten správný odstín k vaší pleti. Tyčinka může být použita jako korektor pro větší plochy pokožky. Tento make-up poskytuje střední až plné krytí a nejlépe působí na mastnou pleť.

Vyskoušejte: https://glowup.cz/milani-make-up-v-tycince-conceal-perfect-foundation-stick

Minerální make-up - je založen na prášku a obvykle se prodává v kompaktním nebo prosévací zařízení. Můžete získat lehké až střední krytí, je rychlé ho aplikovat. Minerální make-up funguje skvěle pro mastnou pleť díky čistým základním minerálním složkám. Doporučuje se pro citlivou pokožku nebo pokud máte sklon k akné. Je třeba dodat, že kartáč kabuki, je také ideální na aplikaci.

 

Blemish Balm Cream nebo BB krém - je vynikající pro širokou škálu typů pleti. Je možné říci, že je to spojení pleťového krému a lehkého make-upu v jednom přípravku. Hydratuje pokožku, chrání ji před slunečním zářením a přitom kryje drobné nedokonalosti a sjednocuje barevný tón pleti. BB krém nezatěžuje pokožku, dobře ho snáší i citlivá pleť. Na tváři působí velmi přirozeně.

CC krém (krém na korekci barev) - je podobný BB krému. Jeho účelem je poskytnout světlejší vrstvu krytí přírodním odstínem. Tyto krémy hydratují pokožku a obsahují složky proti stárnutí. CC krém pomáhá vyrovnat tón pleti a dodává jí svěží a jasnější vzhled.


Vyskoušejte: https://glowup.cz/holika-holika-bb-krem-s-hydratacnim-ucinkem-moisturizing-petit-bb-cream

Nákup správného make-upu

Nyní, když víte, jak určit tón pleti, je čas začít hledat správnou kosmetiku na zkrášlení vaší pleti. Pokud dokážete určit odstín pleti, který odpovídá příslušné barvě, dokonalý make-up bude pro vás úplnou hračkou. :-)

 

 

 


Další článek