Při objednávkách nad 1500 kč poštovné zdarma!
Dárek ke každé objednávce nad 500 Kč
Mail
info@glowup.cz

Pište kdykoli

Domů / Blog

9 Jun 2020 | Nikola Nečedová

Domácí peeling na obličej: 7 DIY receptů pro dokonalou pleť

Domácí peeling na obličej: 7 DIY receptů pro dokonalou pleť

Pojďte se s námi podívat na několik užitečných receptů a zjistěte, jak si připravit domácí peeling na obličej. Vyberte si ten svůj ze 7 neodolatelných variant. Domácí kávový peeling a DIY scrub z jahod prostě musíte vyzkoušet! A peeling na tvář z banánů si jednoduše zamilujete!

 

Některé populární peelingy mohou být poměrně drahé. A i když se investice do kvalitní kosmetiky většinou vyplatí, jsou situace, kdy se vám zkrátka nechce utrácet. V takovém případě stačí, když si uvědomíte, že peelingy jsou často vyrobené jen z několika jednoduchých přísad, včetně ingrediencí jako je cukr, káva a éterické oleje. Všechno to jsou suroviny, které koupíte za pár drobných, a většinu z nich možná najdete přímo ve vaší kuchyni.

Je to jednoduché, tak proč si nevytvořit svůj vlastní peeling na tvář!

 

Výhody používání peelingu na obličej:

  • Pokožka získá jasnější a zářivější vzhled.
  • Aktivní látky peelingu do hloubky čistí póry.
  • Pravidelný peeling pomáhá předcházet příznakům předčasného stárnutí, například jemným vráskám.
  • Peeling odstraňuje nečistoty z povrchu pleti a zbaví vás i odumřelých kožních buněk.

 

Tip: Pokud vaše pleť volá o pomoc, ale vy právě nemáte čas na míchání vlastní peelingové směsi, sáhněte po produktech The Ordinary. Nejsou drahé a přitom jsou nabité účinnými složkami.

 

5 jednoduchých kroků, jak správně používat DIY peeling a scrub:

  1. Před nanášením domácího peelingu na obličej dbejte na to, abyste měli pleť dokonale čistou a odlíčenou.
  2. DIY peeling nanášejte na suchou pokožku a použijte vhodné množství.
  3. Jemně vmasírujte do pleti po dobu přibližně 2 minut.
  4. Při aplikaci se vyhněte rtům a očím, abyste nepoškodili jejich okolí.
  5. Po ošetření umyjte tvář vlažnou vodou a naneste hydratační krém.

 

Zjistěte, jaký máte typ pleti

  • Máte pleť smíšenou, mastnou a nebo se sklonem k vysušování? Domácí peeling si klidně můžete dopřát 1×–2× týdně.
  • Pokud máte normální pleť, bohatě postačí, když domácí pleťový peeling použijete 1× týdně.

 

Nevíte, jaký je váš typ pleti? Přečtěte si článek „Jak zjistit svůj typ pleti jednoduše a rychle“ a zjistěte to!

 

7 receptů na domácí peeling na obličej

 

1.    Domácí kávový peeling

Budete potřebovat:

  • 1/2 šálku čerstvé mleté kávy
  • 1/2 šálku kakaa
  • 1/2 šálku hnědého cukru
  • 1/2 šálku rozpuštěného kokosového oleje
  • 1 čajová lžička medu

Smíchejte 1/2 šálku hnědého cukru, 1/2 šálku čerstvé mleté kávy a kakao. Do kávové směsi přidejte 1/2 šálku kokosového oleje a lžičku medu. Vše dobře promíchejte. Směs jemně naneste na tvář – vyhněte se oblastem okolo očí a nechte působit přibližně 10 minut. Nakonec směs důkladně opláchněte.

Po použití kávy a kakaa si užijete svěží rozzáření. Tento domácí pleťový peeling dodává pokožce jas a dokonce i zmírňuje opuchy. Tajemství je v kofeinu, který se nachází v obou hlavních složkách. Když navíc přidáte med a nebo mléčné výrobky, jako je třeba mléko či jogurt, peeling bude ještě lepší a mnohem více zvláčňující.

Recept na domácí kávový peeling si můžete přizpůsobit tak, aby se zaměřoval přímo na vás typ pleti. Zatímco kokosový olej, med a nebo jogurt jsou vynikající pro suchou pleť, přidání citronové šťávy funguje perfektně pro mastnou pleť.

 

DIY peeling na tvář z kávy.

 

2.    DIY peeling z mořské soli

Budete potřebovat:

  • 1/2 šálku mořské soli
  • 1/2 šálku oleje podle vašeho výběru
  • éterické oleje (volitelné)

Smíchejte mořskou sůl a olej v misce, vše důkladně rozmíchejte. Pokud je potřeba, přidejte více soli nebo oleje, abyste dosáhli správné konzistence. Podle potřeby přidejte jednu nebo dvě kapky oblíbeného éterického oleje a promíchejte.

Jakmile budete spokojeni s konzistencí a vůní vašeho peelingu, můžete ho nanést na pleť. Nechte působit 10 minut a opláchněte.

Sůl má antibakteriální vlastnosti a její použití na akné může zmírnit jizvy. Zároveň také zlepšuje krevní oběh a zabraňuje tvorbě pupínků. Do domácích peelingů na obličej vždy používejte mletou mořskou sůl, protože hrubá sůl by pro vaši pokožku mohla být příliš drsná.

 

Domácí peeling z mořské soli

 

3.    Citrusový DIY peeling

Budete potřebovat:

  • 1 lžíce nastrouhané kůry z bio pomeranče
  • 1 lžíce mletých mandlí
  • 1 lžíce mletých ovesných vloček
  • mléko

Vložte mleté ovesné vločky do mísy. Rozdrťte 4–5 mandlí a přidejte je ke vločkám. Přisypte nastrouhanou pomerančovou kůru a přilijte mléko. Všechny přísady dobře promíchejte a vytvořte hustou pastu. Naneste na pleť a nechte působit 7 minut.

Pomerančová kůra je bohatá na vitamín C, který pomáhá zvyšovat tvorbu kolagenu, mléko zase hydratuje pokožku a pomáhá při zadržování vlhkosti. Ovesné vločky působí protizánětlivě a obsahují antioxidační látky, které pokožku uklidňují a zároveň omlazují. Domácí pleťový peeling vytvořený z těchto ingrediencí pomáhá zvrátit poškození způsobené opalováním a může pokožce dodat jasnější tón.

 

Citrusy obsahují plno vitamínu C, pro domácí peeling ideální!

 

4.    Levandulový DIY peeling

Budete potřebovat:

  • 1/2 šálku citrónové šťávy
  • 1 lžíce medu
  • 1/4 šálku mořské soli
  • 2 čajové lžičky sušené levandule
  • 15 kapek levandulového éterického oleje

Smíchejte éterický olej, lžíci medu, citronovou šťávu a následně přimíchejte všechny suché ingredience. Všechno dobře rozmíchejte a naneste na pleť. Nechte působit 10 minut.

Tento recept na domácí peeling na tvář využívá síly levandulových květů a levandulového oleje, které pomáhají uklidňovat a léčit pokožku. Květy levandule DIY peelingu dodají extra exfoliaci, zatímco levandulový éterický olej se postará o uklidnění... nemluvě o té úžasné vůni!

 

Domácí levandulový peeling.

 

5.    Jahodový DIY SCRUB

Budete potřebovat:

  • 4 polévkové lžíce olivového oleje
  • 5 polévkových lžic práškového cukru
  • 5 zralých jahod
  • šťáva z poloviny citrónu

Smíchejte olivový olej a práškový cukr. V druhé mističce si rozmačkejte 5 zralých jahod a přidejte je do směsi cukru a oleje. Vše zakončete přilitím šťávy z poloviny citrónu. Tento domácí peeling na pleť nanášejte na pokožku lehkými krouživými pohyby. Nechte působit 5 minut.

Cukr dodává domácímu peelingu zrnitou strukturu a jahody pomáhají odstraňovat odumřelé buňky díky kyselině salicylové, kterou obsahují. Olivový olej zase chrání a vyživuje pokožku. Poslední složka, citronová šťáva, dodává čisticí účinek. Pokud zápasíte s tmavými věkovými skvrnami na pleti, tento DIY scrub by pro vás mohl být dokonalým pomocníkem.

 

Jahodový DIY peeling

 

6.    Banánový DIY SCRUB

Budete potřebovat:

  • 1 celý zralý banán
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce medu

Smíchejte všechny ingredience, banán rozmačkejte pomocí vidličky a nebo prsty. Vytvořte směs s hustější texturou a opatrně naneste konečky prstů. Tento DIY scrub nechte působit po dobu 10 minut.

Peeling pomáhá při odstraňování černých teček a drsné odumřelé pokožky. Je vhodný pro všechny roční období a typy pleti. Sladké čerstvé ovoce poskytuje vaší pokožce tu nejlepší výživu, zklidňuje ji a dodává jí vláčnost a hebkost. Mimo to poskytuje také hedvábný lesk. Cukrové krystalky vám pomohou při otvírání pórů a uvolňování černých teček. Působí také jako vynikající exfoliace, která pomůže vaší pokožce zdravě dýchat.

Med zvlhčuje pokožku a poskytuje skvělou hydrataci. Při pravidelném používání pomáhá zjemňovat chloupky na tváři.

 

Banánový peeling

 

7.    Avokádový DIY peeling

Budete potřebovat:

  • 1/2 hodně zralého avokáda
  • 2 polévkové lžíce medu
  • 1/2 čajové lžičky kokosového oleje

Rozmačkejte avokádo v malé misce pomocí vidličky, dokud nebude textura hladká a krémová. Přimíchejte med a kokosový olej a vše důkladně propracujte, aby se složky rovnoměrně rozložily. Naneste na tvář a nechte 15 minut působit.

Na boj proti suché, popraskané a olupující se pokožce doporučujeme vyzkoušet právě tento DIY peeling. Avokádo a kokosový olej totiž mají cenné živiny a minerály, které vynikají schopností rehydratovat suchou pokožku. Med má zase přirozeně zvláčňující a léčivé vlastnosti.

 

Avokádový domácí peeling

 

Jak vidíte, vyrobit si domácí peeling není vůbec těžké, ingredience můžete kombinovat, jak se vám zamane. S DIY scrubem to ale nepřehánějte. Pokud máte problematickou pleť, poraďte se se svým ošetřujícím lékařem, jaké ingredience můžete na domácí pleťový peeling využívat.

Vyzkoušejte naše recepty a vytvořte si fantastický DIY peeling přímo ve vaší kuchyni! A pro případy, kdy se vám nebude chtít domácí peeling připravovat a nebo pro chvíle, kdy si budete chtít dopřát extra péči, vsaďte na kvalitní peelingy z našeho e-shopu.


Další článek