Při objednávkách nad 1500 kč poštovné zdarma!
Dárek ke každé objednávce nad 500 Kč
Mail
info@glowup.cz

Pište kdykoli

Domů / Blog

22 Mar 2021 | B Zemkova

Jak odstranit gelové nehty doma? Hlavně opatrně!

Jak odstranit gelové nehty doma? Hlavně opatrně!

Život v karanténě – bez kosmetičky, kadeřnice nebo nehtařky, se může zdát jako peklo na zemi – no schválně, jak se o sebe v těchto dnech staráte? Obzvlášť, pokud jde o nehty, mnoho z vás se určitě trápí s otázkou, jak sundat gelové nehty, a hledá zaručené způsoby, jak odrostlé gelové nehty odstranit svépomocně doma.

Předem upozorňujeme, že odrostlé gelové nehty je nejlepší vložit do rukou odborníků, kteří mají ve svém oboru praxi, zažité postupy a naučené techniky. Nehtařky jsou zárukou kvalitně odvedené práce a gelové nehty vám odstraní šetrně a bez poškození. Ale co v případě, že se ke své manikérce právě teď nedostanete?

Dobrou zprávou je, že gelovou manikúru si může odstranit i doma, bez toho, abyste navštívily salon, vyžaduje si to však pořádnou dávku trpělivosti, dostatek času a důkladnou péči po celé proceduře.

Rozhodli jsme se poskytnout vám náhradní domácí řešení a sestavili jsme krátký, ale efektivní návod, jak se zbavit gelových nehtů co nejšetrnějším způsobem z pohodlí vašeho domova. Čtěte dál...

 

Ako odstrániť gélové nechty doma?

 

Jak se zbavit gelových nehtů jednou provždy?

Gelové nehty se rychle staly jedním z nejoblíbenějších beauty doplňků, kterým ženy zvýrazňují svoji krásu a podtrhují jedinečný styl. Je však třeba dbát na adekvátní tvar nehtů a správnou délku, aby zůstaly funkční a neomezovaly vás v praktickém fungování. Přerostlé gelové nehty proto mohou být pěkná otrava, zvlášť pokud se kvůli karanténě nedostanete k profesionálům na vytouženou úpravu.

Dalšími nejčastějšími důvody odstranění gelové manikůry jsou také: manuální práce, změna životního stylu, mateřství nebo případné zklamání ze špatného nehtového salonu. Ať už je důvod jakýkoliv, pokud je to jen trochu možné, na odstranění gelových nehtů jednoznačně doporučujeme navštívit profesionály.

 

Ako sa zbaviť gelových nechtov raz a navždy?

 

V případě, že nemáte na výběr, a odrostlé gelové nehty už nemůžete ani vidět, zkuste se inspirovat následujícími radami.

 

Zbruste je

Broušení pilníkem je nejideálnější domácí recept na to, jak sundat gelové nehty co nejjednodušeji. Ještě před samotným broušením se ujistěte, že jste si důkladně umyly ruce vlažnou vodou a že pilník, který se chystáte používat, je důkladně vydezinfikovaný a čistý. Chceme přeci zamezit riziku zanesení bakterií nebo plísní.

Na samotné broušení doporučujeme použít skleněný pilník, kterým postupně zbrousíte vrstvu horního gelu od ztracena. Dejte si však velký pozor, abyste nepoškodily povrch vlastního nehtu.

 

Rozpusťte je – acetonový zábal

Odstraňovat gelové nehty sama doma je pracná záležitost, ale můžete si pomoci i změkčujícími přípravky, které v hojném počtu nejdete v běžné drogerii. Takové přípravky vám pomohou gelové nehty doslova rozpustit.

Sáhněte například po ověřeném odlakovači s příměsí acetonu a udělejte si z něj několikaminutový zábal. Náš postup je řešením, jak odstranit gelové nehty jednou provždy!

 

Jednoduchý postup: 

  • Na každý z vašich nehtů položte vatový tampon namočený v odlakovači s acetonem,
  • špičku prstu následně obalte fólií nebo alobalem, ujistěte se, že drží pevně na místě,
  • nechejte působit alespoň 10–20 minut.

 

TIP: Pokud chcete celý proces ještě zefektivnit, zabalte si ruce do teplého ručníku.

 

Make-up banner

 

Víme, jak odstranit gel lak rychle a efektivně

Na internetu jste objevily nespočet různých článků, které radí, jak odstranit gelové nehty, ale vy ve skutečnosti potřebujete najít odpověď na úplně jinou otázku, a to jak odstranil gel lak? Rozumíme, netrapte se dalším hledáním, přinášíme vám odpověď.

 

Solná koupel

V případě, že se chcete za každou cenu vyhnout použití acetonových přípravků, které odstraňují gel lak nejúčinněji, nabízíme alternativní řešení, kterým je solná koupel.

 

Ako sa zbaviť gelových nechtov raz a navždy?

 

Jednoduchý postup: 

  • Naplňte misku horkou vodou a ubezpečte se, že je miska dostatečně velká pro obě ruce, 
  • do vody přidejte dvě velké lžíce soli a dobře promíchejte,
  • následně můžete přidat ještě pár kapek saponátu nebo mýdla,
  • do takto připravené koupele namočte obě ruce a nechte působit minimálně 15–25 minut.

 

TIP: Pokud se vám zdá, že voda rychle chladne, doplňujte misku s vodou průběžně, aby byl proces účinný.

 

Ošetření je nevyhnutelné...

Závěrečný a nejdůležitější krok při odstranění gelových nehtů doma je jejich ošetření a následná hydratace. Na nehty a nehtovou kůžičku naneste olejíček, můžete použít například vyživující šípkový olej, který běžně používáte na pleť.

V kosmetické taštičce nemáte ještě žádný olej? Chyba! Pravidelným používáním olejů na pleť, vlasy nebo pokožku totiž dokážete doslova zázraky, například viditelně zmírnit projevy stárnutí nebo předejít lámavosti vlasů. Oleje hloubkově hydratují a mají silné antioxidační účinky.

 

 Vyberte si ten, který má nejvíc benefitů právě pro vás!

 

Doporučujeme také nalakovat nehty léčivým kalciovým lakem, případně alespoň obyčejným, aby oslabené nehty chránil před vnějšími vlivy.

 

Autor: Lenka Jančulová


Další článek