Při objednávkách nad 1500 kč poštovné zdarma!
Dárek ke každé objednávce nad 500 Kč
Mail
info@glowup.cz

Pište kdykoli

Domů / Blog

22 May 2020 | Nikola Chnúriková

Dokonalé obočí: Jak na správnou úpravu obočí 5x jinak!

Dokonalé obočí: Jak na správnou úpravu obočí 5x jinak!

Každá z nás jsme rozdílná a máme ráda jiné věci. Je tomu tak i u správného tvaru obočí. Široký sortiment produktů vám poskytuje mnoho možností, jak si ho upravit. Samozřejmě, mnohé z nás se spoléháme na kosmetický salon, kde nám kosmetička určí a vymodeluje správný typ.

My vám přinášíme 5 produktů, se kterými vytvoříte pěkně upravené obočí z pohodlí domova.
 

S čím na úpravu obočí?

 


# 1 Pokud je obočí vypadané, je nutné použít dlouhotrvající produkty


V případě, že obočí nemá správný tvar nebo v něm chybí chloupky, je ideální použít voděodolný gel na obočí. Překreslíte ním tetované obočí, se kterým nejste spokojená, upravíte řídké obočí nebo dokreslíte požadovaný tvar.

Mezi naše bestsellery jednoznačně patří Milani Stay Put, jehož kvalita se měří v tisících prodaných kusech. Oblíbený a populární produkt na obočí v balení obsahuje oboustranný štětec. S produktem se pracuje opravdu velmi jednoduše, ale stane se, že vám může ujít ruka a tehdy raději použijte korektor. Odstín korektoru nebo make-upu by se měl shodovat s odstínem vaší pleti.
 

Tip: Pokud nevíte, jak si správně vybrat korektor nebo make-up, pomůže vám článek zde.


 

# 2 Klasika, která nikdy neomrzí

Mezi nejpoužívanější produkty na úpravu obočí už léta patří tužky na obočí. Snadno a rychle se s nimi manipuluje. Výhodou je nízká cena a to, že s nimi umíme nakreslit opravdu precizní chloupky. Vyhovuje hlavně teenagerům v líčení do školy.
Pokud nemáte problém s vypadáváním obočí, určitě vás tato možnost uspokojí. Vyplníte si prázdná místa, zda dokreslíte správný tvar.

Tužky od značky Jordana patří mezi nejoblíbenější pro cenovou dostupnost. Jsou převážně v neutrálních a přirozených tónech, proto se nemusíte bát, že byste narazila na teplý nelichotivý odstín.

 

 


# 3 Méně je někdy více

Pokud jste do vínku dostali obočí, které je husté a v pěkném tvaru, pravděpodobně máte šťastný život :-D
My ženy jsme většinou detailistka a na kráse si dáváme záležet. Stíny na obočí patří mezi nejjemnější a nejpřirozenější úpravu obočí. Nezapomínejte však, že se stíny se obočí nedá dobře tvarovat a vyplňovat chybějící místa v obočí. Prášek se zachytí pouze na místech, kde máte chloupky. Produkty však můžete kombinovat a prázdné místo dokreslit tužkou.

Doporučujeme sáhnout po velmi výhodné sadě na úpravu obočí od značky Milani. Obsahuje dokonce zrcadlo, pinzetu a zkosený štětec.

 

 


# 4 Transparentní produkty, které Pokol nepoddajné chloupky


Dokonalým pomocníkem pro úpravu nepoddajných chloupků je transparentní gel. Používají ho hlavně dívky, které jsou v mladším věku a na barvení mají ještě čas. Jelikož vám tento průsvitný gel chloupky upraví do požadovaného tvaru, vypadá to, jako byste s obočím nic nedělala.
Transparentní pomáda je vyrobena se spirálovým aplikátorem, s nímž jde práce od ruky. Obočí je zafixováno a drží na svém místě během celého dne. Opět jde o produkt, který je kombinovatelný s barevným gelem nebo tužkou.

Doporučujeme sáhnout po kvalitnější značce, například Milani Cosmetics, kde je fixace opravdu velmi vysoká. The Clear Brow se rychle stane každodenním pomocníkem ve vaší líčení rutině.


Pokud toužíte po ještě více vyčesaná obočí, které je doslova nalepené na pleti, určitě sáhněte po mýdle na obočí. Tento produkt je nejsilnější fixující produktem na obočí. Chloupky jsou doslova "zkamenené" a ve tvaru, který si želáte.Tento styl úpravy se dostal i do kosmetických salónů, a tak si můžete nechat takové obočí upravit až na 3 týdny. Ne každému se však tento styl obočí líbí a hodí.

Pokud jste přece jen za domácí úpravu obočí, doporučujeme sáhnout po luxusně vypadajícím mýdle na obočí od značky Revolution, které má v balení i kartáček. Tou pokoříte každý nepoddajný chloupek ve vašem obočí.
Celosvětový název těchto produktů je SOAP BROW, což v překladu znamená mýdlo na obočí. Jde opravdu o mýdlo, které je transparentní a jemným navhlčený dosáhnete gélovou konzistenci.
Tou následně vyčesáváte produkt do požadovaného tvaru. Mýdlo na obočí zaschne a to je doslova tvrdé jako kámen. Dokonalá fixace a kontrola nad chloupky se aktuálně líbí ne jedné beauty blogerka nebo make-up nadšencům.

 

 


# 5 Zabarvení chloupků jako od kosmetičky

Když máte pěkný tvar obočí a potřebujete chloupky jen obarvit, sáhněte po barevném gelu s kartáčkem. Obsahuje 2 v 1, proto jde o praktický a cenově dostupnější produkt. Dokonale chloupky pročísnete, obarvíte a zafixujete.

Opět jde produkt, který se nádherně doplňuje s tužkami na obočí. Chybějící chloupky dokreslíte a zbylé obarvíte gelem. Obarvené obočí tak nabude i objem. Nepoddajné chloupky jsou zkrocené a během dne se vám nestane, že by barva nedržela na svém místě. Většinou jde o dlouhotrvající až voděodolné gely, na které se můžete spolehnout.

 

 

Typy a triky: jak obočí ještě více zdokonalit?

 

  • Používejte korektor! Pokud vaše obočí není upraveno pinzetou a chloupky se nacházejí tam, kde právě nechceme, zakryjte je. Vyberte si odstín, který se hodí k tónu vaší pokožky.
  • Vsaďte na rozjasňovač! Obočí je krásně nalíčené, make-up už je hotový, ale stále nám v něm chybí šmrnc. Použijte rozjasňovač na zvýraznění místa pod obočím. Odrážející světlo obočí opticky vyzdvihnout a pohled působí svěžejší. Doporučujeme použít rozjasňovač bez třpytek.
  • Zjistěte svůj správný tvar obočí! Místo, kde by se mělo obočí začínat, zjistíte přiložením tenkého štětce ke nosu a vnitřnímu koutku oka. Štětec následně nakloníme. Držíme se stále nosní dírky, ale štětec prochází středem oka.Tam, kde se setká štětec s obočím, by obočí mělo lomit.Konec obočí zjistíme nakloněním štětce, který je stále při nosné dírce a prochází vedle vnějšímu koutku oka.

    liceni oboci, jak na oboci
     
  • Aktuální trend laminace obočí. Už výše jsme vám vzpomínali produkt, se kterým vyčarujete precizně vyčesané obočí -⁠ mýdlo na obočí. Určitě jste si všimli, že na Instagram převládá nejnovější trend vyčesaného obočí směrem nahoru. Tento styl kraluje hlavně na světových módních přehlídkách a jak to tak bývá, po letech přišel ik nám na Slovensko. Vyzkoušejte novinku ve světě make-upu a pochlubte se na svém Instagram i nám. Stačí když nás označíte @glowup.cz nebo použijete hashtag #glowupcz.


Další článek