Při objednávkách nad 1500 kč poštovné zdarma!
Dárek ke každé objednávce nad 500 Kč
Mail
info@glowup.cz

Pište kdykoli

Domů / Blog

30 Apr 2020 | Nikola Nečedová

Jak se zbavit kruhů pod očima? 7 rychlých a snadných způsobů

Jak se zbavit kruhů pod očima? 7 rychlých a snadných způsobů

Už vás nebaví vypadat tak unaveně? Známe to všichni: nafouklé oči, tmavé oční kruhy a pololesklé, nezdravě vypadající oční okolí. Někdy se zdá, že jsme navždy prokletý a svěží vzhled zkrátka nikdy nedosáhneme - dokonce ani po velkém nočním odpočinku. Pokud chcete zjistit, jak k odstranění kruhů pod očima, můžeme vám pomoci. Ať už jste mírně zvědaví, nebo zoufale doufáte, že obnovíte svou pleťovou vitalitu, jsme tady, abychom prodiskutovali příčiny tmavých kruhů pod očima a ukázali vám řešení.

Odstranění kruhů pod očima někdy není vůbec snadné, ale s našimi triky se jich zbavíte během pár týdnů!

Tmavé kruhy pod očima - příčiny

  1. Nedostatek spánku může způsobit, že vaše pokožka se bude jevit bledá, což umožňuje prosvítání tmavých tkání a cév pod kůží. K tomu se ještě mohou objevit i stíny z nafouknutých víček7

  2. Špatný jídelníček může být dalším důvodem, proč vás trápí tmavé kruhy pod očima. Vitamíny a minerály jsou klíčové pro zdraví pleti, a pokud je nemáte ve stravě dostatek, okolí očí je jedno z prvních míst, kde se to projeví. Pokud tedy přemýšlíte, jak odstranit kruhy pod očima, zkuste do jídelníčku zařadit více vitamínu C, železa a zinku.

  3. Rodinná historie také hraje roli při vývoji tmavých kruhů pod vašima očima. Může to být zděděný problém, který se projevuje již v dětství, a může se zhoršovat s věkem nebo pomalu mizet. Predispozice k jiným zdravotním stavem, jako je například onemocnění štítné žlázy, mohou mít také za následek tmavé kruhy pod vašima očima.

  4. Přirozené stárnutí je další častou příčinou tmavých kruhů pod očima. Jak stárnete, vaše pokožka se stává tenčí. Ztrácíte také tuk a kolagen potřebný k udržení pružnosti pokožky. Když k tomu dojde, tmavé krevní cévy pod kůží se stanou viditelnými a způsobí ztmavnutí oblasti pod očima.

  5. Nadměrné vystavení slunci může způsobit, že vaše tělo vytvoří přebytek melaninu, pigmentu, který dodává vaší pokožce barvu. Příliš mnoho slunce - zejména pro vaše oči - může vyvolat ztmavnutí pigmentace v okolní pokožce.

  6. Alergické reakce a suchost očí může být také příčinou tmavých kruhů. Když máte alergickou reakci, vaše tělo uvolňuje histamin jako reakci na škodlivé bakterie. Histamin kromě toho, že způsobují nepříjemné příznaky - včetně svědění, zarudnutí a nafouknutých očí - způsobují také rozšíření a zviditelnění vašich krevních cév. Alergie mohou také zvýšit vaše nutkání poškrábat svědivou pokožku kolem očí. To může zhoršit vaše příznaky a způsobit zánět, otok a poškození krevních cév. Odstranění kruhů pod očima může být potom mnohem namáhavější.                                                                   

 

Věděli jste, že tmavé kruhy mohou naznačovat i nedostatečné fungování ledvin? Pokud se jich dlouhodobě nemůžete zbavit, dejte si ledviny vyšetřit a nechte si změřit cholesterol.

Jednoduché odstranění kruhů pod očima

Domácí prostředky mohou pomoci léčit tmavé kruhy. Udržování zdravého životního stylu s kvalitním spánkem, vyváženou stravou a správnou hydratací může pomoci zabránit vzniku kruhů pod očima.

Co na kruhy pod očima?

Přírodní léky na tmavé oči

  • Avokádo: Umístění plátků zralého avokáda na kruhy pod očima může pomoci doslova zesvětlit stíny. Můžete také připravit pastu z mletých mandlí a mléka.
  • Okurka: Kyselina askorbová a kyselina kávová v okurkách redukují nadbytečné tekutiny a jejich zesvětlující účinek zlepší kruhy kolem očí. Umístěte jedno kolečko na každé oko a chvíli odpočívejte - je to dobré pro pokožku i mysl!
  • Brambory: Obsahují enzymy, vitamin C a škrob, který vyživuje oblast očí. Studená brambora také redukuje zanícené cévy, zatímco jeho bělící účinek působí na tmavé kruhy pod očima.

Tip: Potřebujete rychlé odstranění kruhů pod očima, aniž jste si na obličej dávali potraviny? Pamatujte, že dobrý korektor dokáže dělat zázraky.

Která maska na kruhy pod očima bude pro vás ta pravá?

Ananasová maska s kurkumou

Další účinný domácí lék na oční vaky a tmavé kruhy je možné připravit pomocí přírodních přísad pro oční péči, jako je kurkuma a ananasová šťáva. Smíchejte tyto ingredience a masku aplikujte každý den po dobu 30 minut pod očima po dobu dvou týdnů. Je to jednoduchá maska, ale s nejpříznivějšími výsledky.

Mandlová maska na kruhy pod očima

Mandlový olej působí jako hydratace pokožky. Pomáhá odstraňovat tmavé kruhy a minimalizuje výskyt vrásek. Kombinace mandlového oleje spolu s medem aplikovaným každou noc může zabránit tvorbě tmavých kruhů a očních váčků.

Mléčná maska se sodou

Mléko se může osvědčit při namáhaných očích. Na jeho přípravu smíchejte 4 polévkové lžíce čerstvého plnotučného mléka a 2 polévkové lžíce jedlé sody. Dobře promíchejte, abyste dosáhli hladkou směs krémové konzistence. Vložte ji do chladničky a kolem očí naneste zchlazenou masku. Nechte působit 20-25 minut a vypláchněte ho studenou vodou. Vaše oči se budou cítit oživené a zdravé v každém okamžiku.

Kokosová maska na kruhy pod očima

Kokosový olej je nejúčinnější a nejvýhodnější při odstraňování tmavých kruhů nebo těžkých váčků pod očima. Jednoduše vmasírujte několik kapek pod oči, abyste se zbavili tmavých kruhů. Možná to budete muset udělat každý den, abyste dosáhli rychlejší výsledky.

Nechce se vám trávit čas v kuchyni přípravou domácích masek? Objednejte si kvalitní oční péči z našeho e-shopu a zatočte s kruhy rychle a jednoduše.

Oči jsou branou do duše, proto dbejte na správnou péči!

 


Další článek