Při objednávkách nad 1500 kč poštovné zdarma!
Dárek ke každé objednávce nad 500 Kč
Mail
info@glowup.cz

Pište kdykoli

Domů / Blog

10 Jul 2020 | Nikola Chnúriková

Jak správně pečovat o pleť: krok za krokem

Jak správně pečovat o pleť: krok za krokem

Pokud stále nevíte, jak by měla vypadat správná péče o pleť, my vám poradíme. Voda a krém na tvář doopravdy nestačí k tomu, aby vaše pokožka byla krásná a zdravá. Pojďte se s námi podívat, co by ve vaší denní rutině nemělo chybět, a zjistěte, jak se správně starat o pleť s vráskami či akné.

 

Před samotným nastavením správné péče o pleť je vhodné udělat si diagnostiku typu pokožky. Otestujte si, do které kategorie patříte, v našem článku „Jak zjistit typ své pleti jednoduše a rychle?

 

Pleť rozdělujeme na 3 základní kategorie:

  • Mastná pleť – nejčastěji jde o pokožku s akné/vyrážkami,

  • Suchá pleť – pokožka se sklonem ke tvorbě vrásek, do této kategorie také často spadá zralá pleť, pleť s šupinkami,

  • Smíšený typ pleti – pleť se suchými i mastnými místy.

 

Jak správně pečovat o pleť ve večerní rutině?

 

Odličování

V prvním kroku je důležité pleť důkladně odlíčit a zbavit se make-upu. Pro normální, jemně suchou a smíšenou pleť je vhodné používat odličovací mléko. Pokud však trpíte velmi suchou a nebo citlivou pokožkou, sáhněte raději po odličovacím oleji. Pro mastný typ pleti je zase nejlepší odličovací voda, která si snadno poradí i s voděodolným make-upem.

 

Banner: Odličování

 

Čištění pleti

Čištění pleti je krok, který je základem správné péče o pleť, a to hlavně v případě mastné pokožky. V té se totiž nečistoty usazují častěji a může tak vznikat nežádoucí akné. Pro dočištění pleti je skvělá pleťová voda, oblíbené jsou však i čisticí gely a nebo pěny.

Podle potřeby si dopřejte také 1 až 2 krát týdně peeling, kterým se zbavíte odumřelých buněk. Výběr opět záleží na typu pleti. Pokud máte aknózní, citlivou nebo suchou pleť, dopřejte si enzymatický peeling (neobsahuje dráždivé částečky). Máte-li smíšený nebo mastný typ pleti, sáhněte po mechanickém peelingu –⁠ díky němu odstraníte nepěkné šupinky na pleti.

Peelingem odhalíte novou pleť a následně se do ní budou lépe vstřebávat séra a krémy.

 

Tonizace pleti

Velmi důležitým krokem ve správné péči o pleť je také tonikum, které je základem pro hydrataci. Zjemní pokožku a připraví ji na další kroky.

 

 

Maska na tvář pro intenzivní péči

Dopřejte své pokožce jednou týdně masku. Suchá pleť ocení hydratační masku, mastná zase čisticí, která pokožku zbaví přebytečného mazu. Na trhu je také nespočet rozjasňujících masek pro mdlou pokožku. Stačí si jen vybrat z naší široké nabídky pleťových masek!

 

Výživa a hydratace pleti

Pokud máte zralou pleť, nesmí u vás chybět pleťové sérum, které pokožku dokonale vyživí. Nejoblíbenější jsou séra s kyselinou hyaluronovou, protože jde o produkt, který je určen téměř na každý typ pleti. U nás na GLOWUP najdete širokou nabídku sér s vitamínem C či s obsahem niacinamidu (vitamin B3, skvělý na póry). Při pravidelném používání pleťových sér se můžete zaručeně těšit na viditelné výsledky.

Nezapomeňte, že aplikace pleťového séra by měla následovat až po krocích zmíněných výše. Pokud používáte více typů sér, doporučujeme začít tím s vodovou konzistencí. Dále použijte gelovou, krémovou a jako poslední olejovou konzistenci. V tomto pořadí se různé druhy sér nejlépe vstřebávají.

Teď přichází na řadu už jen krém na tvář, který pokožku hydratuje. Suchá pleť může jednoznačně sáhnout i po oleji, mastná pokožka zase ocení gelový krém. Pro zklidnění citlivé pleti volte krémy s obsahem aloe vera a nebo růžové vody.

 

Banner: Oleje

 

Správná péče o pleť zahrnuje také hydrataci v okolí očí

Důležitá, ale velmi podceňovaná kategorie –⁠ péče o oční okolí. V průběhu noci probíhají v těle důležité látkové výměny, a proto je dobré zaměřit se na výživu každé partie pleti. Nezapomínejte na séra vyživující oční okolí a hydratační krémy pod oči. Pomohou vám předejít tvorbě vrásek v očním okolí nebo je zmírní, případně vám pomohou v boji s nežádoucími kruhy a otoky pod očima.

Tyto speciální produkty pro správnou péči o pleť v okolí očí najdete v sortimentu značky Revolution Skincare. Myslíme si, že večerní rutina by měla být doopravdy důkladná. Pleť se vám ráno po probuzení odvděčí...však uvidíte!


Jak se správně starat o pleť v ranní rutině?

 

Čištění pleti

Už jsme zmínili, že v průběhu noci probíhají v těle, a tím pádem i v pokožce, největší látkové výměny. V průběhu noci se také více potíme a z našeho polštáře se do pleti chtíc nechtíc dostávají bakterie a prach. Proto je nutné pleť po probuzení důkladně očistit. V prvním kroku ranní rutiny je velmi příjemný okamžitý kontakt s vodou. Vyzkoušejte proto odličovací pěny a nebo gely.

Věděli jste, že v korejské rutině ženy tento proces opakují 2×? První čištění zbaví nečistot, druhé zase rozjasňuje pokožku. Vyzkoušejte tento tip od korejek, žen s nejčistší pletí, i vy.

 

Rozjasnění pleti

Ze všech produktů, které jsme v článku zmiňovali, je sérum tím nejintenzivnějším a nejdéle působícím. Je to dokonalý produkt jak ve večerní, tak v denní rutině. Zatímco na noc se hodí séra s obsahem vitamínu A, která jsou citlivá na sluneční paprsky, produkty s obsahem vitamínu C jsou skvělé na den. Vitamín C je velmi silný antioxidant a s pletí dokáže opravdové zázraky – je po něm rozjasněná a sjednocená. Navíc bojuje také s vráskami a podporuje regenerační procesy.

 

Ochrana pleti a hydratace před nanesením make-upu

V létě vám nesmí chybět kvalitní krém s SPF. Rozhodně však nesázejte na to, že v zimě slunce nesvítí, a používejte krém se sluneční ochranou i v průběhu chladnějších období, hlavně na horách při lyžování.

Hydratační krémy jsou perfektním podkladem pro dokonalý make-up. Nezapomínejte, že jen na hydratované pleti bude líčení vypadat dobře. Krémy na den volte spíše lehčí. Neměly by obsahovat oleje, které mohou v průběhu dne pleť zbytečně zatěžovat. Zároveň by také neměly pokožku příliš promastit, a to hlavně pokud plánujete aplikovat make-up.

Pokud na krém před nanesením make-upu zapomenete, v průběhu dne se vám na líčení s největší pravděpodobností objeví fleky. Vy tak můžete nabýt dojmu, že jste si pořídila další nekvalitní make-up. Přitom jen stačí přehodnotit přístup k hydrataci a vsadit na správnou péči o pleť. Zkuste to předtím, než se zbavíte drahého make-upu, který vám „nesedí“.

 

Banner: Krémy

 

Dalším mýtem je, že krém můžete nahradit podkladovou bází. OMYL! Podkladová báze je jen dalším krokem v líčení, který rozhodně nenahrazuje aplikaci krému. Pokud však vyměníte bázi za kvalitní krém, je to mnohem lepší volba. Make-up vám nebude tvořit fleky, protože pleť bude dostatečně vyživená. Některé krémy navíc mají konzistenci, která na pleti zanechává jemný „film“ vyplňující póry a linky. Většinou jde o gelové konzistence krémů, které fungují podobně jako podkladové báze –⁠ vyhladí vám pleť.

 

 

Nezapomínejte na oči a rty

Jak už bylo řečeno u večerní rutiny, je velmi důležité používat oční krém. Proto si ho dopřejte i po ránu. Oční okolí bude rozjasněné a už nebudete muset použít tolik korektoru.

Pomalu se blížíme ke konci naší zkrášlovací rutiny. K dokonalosti už chybí jen kvalitní balzám na rty, aby rtěnka celý den vypadala fantasticky. Jednou za týden si dopřejte i peeling na rty, díky kterému se zbavíte odumřelých buněk. Rty po něm budou hladké, vláčné a matné rtěnky na nich budou vypadat dokonale.

Tak co, pomohli jsme vám? Věříme, že si u nás na GLOWUP vyberete produkty, které budou vyhovovat přesně vašim potřebám. Neustále sortiment rozšiřujeme a plníme ho kosmetikou, která mění vaši pleť k lepšímu. Pokud budete dbát na péči ráno i večer, váš make-up déle vydrží, bude vypadat lépe a v některých případech už ho nebudete ani tolik potřebovat. Nebudete mít co zakrývat :)

Pod článek přidáváme i produkty, které jsou našimi bestsellery v oblasti péče o pleť. Teď už jste jen krůček od krásné pokožky.

 

 


Další článek