Při objednávkách nad 1500 kč poštovné zdarma!
Dárek ke každé objednávce nad 500 Kč
Mail
info@glowup.cz

Pište kdykoli

Domů / Blog

3 Dec 2019 | Nikola Nečedová

Korejská péče o pleť: Objevte tajemství Korejek, které vám změní život!

Korejská péče o pleť: Objevte tajemství Korejek, které vám změní život!

Korejsky jsou ve světě krásy známé hlavně pro svou dokonalou pleť, a tak není divu, že stále více žen se snaží proniknout do tajů korejské péče o pleť. Pokud k nim patříte i vy a chcete se konečně dozvědět, jak Korejky udržují svou pleť v kondici, pak je tento článek přesně to, co potřebujete.

 

Hned na úvod prozradíme, že tajemství asijských krásek spočívá hlavně ve výběru těch správných produktů.

Levnou a zároveň velmi účinnou volbou je například značka HOLIKA HOLIKA, díky které si namísto navštěvování předražených salonů můžete užít luxusní péči v pohodlí domova. V čem je jiná než kosmetika, kterou běžně používáte? Ingredience v ní obsažené jsou nejen vysoce kvalitní, ale také trochu netypické. V produktech Holika Holika najdete třeba šnečí sliz, černý kaviár a nebo rýži.

Tip: Pokud vás trápí problematická pleť, Holika Holika by pro vás měla být volbou číslo jedna.

 

Další možností s převážně přírodním složením může být značka MISSHA, v jejíchž produktech najdete třeba dřevěné uhlí, zelený čaj, jíl a nebo aloe vera.

Korejská péče o pleť však není jen o produktech. Důležitá je také rutina, která má běžně 6 až 10 kroků.

 

Korejská péče o pleť v 6 krocích:

1. ODLÍČENÍ + ČIŠTĚNÍ

Hlavní prioritou korejské péče o pleť je, aby pokožka byla dokonale odlíčená. Teprve tehdy, když je pleť dokonale zbavená make-upu, dokáže vstřebávat účinně látky.

DOUBLE CLEANING - dvoufázové čištění pleti
V této fázi je velmi důležité vybrat produkt, který dokonale rozpustí zůstatky make-upu. Tato fáze je převážně určena na večerní rutinu.

Ne, samotným olejem, dokonce ani hydrofilním, vítězství nedosáhnete. Minimálně ne v boji za dokonalou krásu.

Korejky se myjí ještě jednou. Tentokrát už s čistící pěnou nebo speciálním gelem, který napění pomocí houbičky. Póry se tak dokonale vyčistí a dokonce i mastná pleť zmatní. Tomu se tedy říká pořádná očista. Určitě vyzkoušejte naši oblíbenou čistící pěnu se sodou, která vás zbaví nečistot z pórů.

Holika penový čistič na pleť so silikónovým kartáčikom

2. JEMNÝ PEELING ZA POMOCI MASKY?

Korejky věří, že pro zpomalení procesu stárnutí je třeba pokožku stále „obnovovat“. To znamená, že bychom měli pokožku zbavovat odumřelých buněk, což potvrzují i mnozí dermatologové. Právě masky od Holika Holika díky jemnému peelingovému účinku odloupnutí odumřelých buněk zaručí. Aplikace peelingové masky několikrát týdně bohatě stačí k dosažení svěžího vzhledu a zdravě vypadající pleti.

3. TONER
Po umytí je třeba obnovit přirozené pH pokožky, a to velmi rychle, ideálně do 10 sekund. V opačném případě vám začne pokožka vysychat doslova před očima. Proto nanášejte toner na lehce vlažnou pokožku. Perfektní je například tonikum HOLIKA HOLIKA s obsahem kyseliny hyaluronové pro všechny typy pleti.

Holika holika tonikum na pleť s kyselinou hyaluronovou a vitamínom C

 

4. MASKA NA TVÁŘ
Možná se budete divit, ale Korejky používají masky dokonce s větším nadšením, než my používáme krémy. Není to žádná záhada - i když taková plátýnková maska může vypadat trochu divně, je skrz naskrz nasáklá hydratačními a vyživujícími látkami, které snadno pronikají do pleti ošetřené v předchozích krocích. Stačí 10-20 minut ráno nebo večer a vaše pleť bude doslova zářit. Právě jsme vám odhalili tajemství toho, jak se korejským tvářičkám daří vypadat pokaždé tak odpočatě.

Maska na tvár so zeleným čajom, maska na tvár s aloe vera, maska na tvár z perál na rozjasnenie
 


5. KRÉM 
Tak aspoň něco blízkého našemu oku. Ale ani zde se to neobešlo bez korejských triků. Zaprvé, nejčastější konzistencí korejských krémů je gel. Co se dá snadno pochopit - po všech těch předchozích vrstvách by nám známý krém smetanové konzistence byl již příliš. Zadruhé, velmi populární složkou korejských krémů je šnečí sliz.

Ale není důvod ohrnovat nos - mucin, základní složka slizu, má intenzivní regenerační účinky, hojí jizvy po akné a redukuje vrásky. No a za třetí, Korejky by určitě nezapomněli na krém na oční okolí, vždyť právě na něm jsou projevy stárnutí viditelné jako první.

 

Čistá pleť, starostlivosť o pleť. Dokonalá pleť a krém na oči

 

6. MASKA NA NOC 
Sleeping pack je v současnosti snad nejpopulárnějším prostředkem v korejském sortimentu v péči o pleť. Noční masky mají konzistenci hustého gelu a aplikují se na noc po absolvování základní přípravy v předchozích 5 krocích. A skutečně se smývají až ráno.

Během spánku maska aktivně vyživuje pleť, napomáhá přirozeným regeneračním procesům, které jsou spouštěny právě během spánku, a co je nejdůležitější, spolehlivě udrží v pleti předchozích kosmetických "vrstev". Je to taková super-náhrada nočního krému. Výsledkem je, že pleť ráno působí vyživené a mladistvěji. V každém případě, Korejky si ji náramně pochvalují.

Přece jen, porcelánové tvářičky Korejek nadchnou každého. Proto nemějte obavy a vyzkoušejte produkty z našeho širokého sortimentu korejské kosmetiky.
 


Další článek