Při objednávkách nad 1500 kč poštovné zdarma!
Dárek ke každé objednávce nad 500 Kč
Mail
info@glowup.cz

Pište kdykoli

Domů / Blog

26 Sep 2019 | Nikola Nečedová

Lepší pleť, lepší make-up

Lepší pleť, lepší make-up

Co kdybychom vám řekli, že to, jak skvěle může vypadat váš make-up, můžete ovlivnit pár kroky, které provedete před jeho samotným nanesením?

Pro mnohé z vás to je možná samozřejmost, ale přece se najdou výjimky. Pleť musí být dokonalé připravena na to, aby make-up nejen krásně přilnul k pleti, ale i na ní vydržel během celého dne. Jakoukoli pletí disponujete, pleti musíte opatřit dokonalé očištění a hydrataci.

Je jedno, jestli máte suchou, mastnou nebo normální pleť bez nějakých výrazných nedostatků. Pokud zvolíte správný podklad, udělá to mnohem víc, než kdybyste měla vrážet další peníze do možná dalšího zbytečného make-upu, který zapadne prachem.

 

 

Suchý typ pleti

Pokud máte suchý typ pleti, nejdříve odpozorujte, jak moc "mastné" krémy potřebujete, a zda se na vaší pleti nacházejí šupinky. Hned po vyčištění pleti gelem a tonikem je potřeba šupinky zlikvidovat, protože make-up je nezakryje. K tomu vám poslouží pleťový peeling. Vyberte si takový, který bude jemný a pleť zhydratuje.

Nyní následuje krém. V zásadě platí, že příliš mastné až olejové krémy způsobí to, že make-up bude na pleti jakoby levitovat - nepřilne na pleť a během dne se takzvaně slije. Je důležité, abyste si našla krém, který bude s vaším make-upem dokonale žít.

Pokud požadujete ještě intenzivnější hydrataci, dejte si před krémem i pleťovou masku. Vynikající jsou třeba ty od
 Skincare Revolution a 100%PURE, což je značka přírodní kosmetiky.

 

 

Mastný typ pleti

Pokud je váš typ pleti mastný nebo smíšený, snažte volit "lehčí" produkty. Stále platí, když pokožka produkuje maz, krémovat pleť před každým nanesením make-upu. Jako první krok je nutné pleť umýt gelem nebo jiným čističem určeným na pleť.

 

Banner: Čištění a odlíčení

 

Pokud je pleť dehydratovaná, bude se bohužel mastit ještě více. I na takovém typu pleti se však mohou objevit šupinky. To je znak odumřelé pleti, kterou musíme opět odstranit. Obvykle taková pleť trpí i akné, proto volte jemné nebo enzymatické peelingy, které najdete u značky HOLIKA HOLIKA nebo Skincare Revolution.
Následně aplikujeme krém, který musí být vodnaté nebo gelové konzistence, aby zbytečně pleť "nepromastil", ale zároveň zhydratoval. Volte produkty se složkami jako je tea tree, kyselina salicylová nebo aloe vera.

 

 

Smíšený typ pleti

Pokud je váš typ pleti smíšený, s výraznými suchými i výraznými mastnými místy, prostě budete muset tyto dvě doporučení kombinovat nebo navštívit dermatologa. Každá pleť je jiná a nikdo vám nezaručí 100% úspěšnost produktu u dvou žen se stejným typem pleti.

Pokud je vaše pleť spokojená, bude spokojený i váš make-up. Zůstane tam kde má a bude opravdu perfektní bez ohledu na to, zda koupíte produkt za 10 € nebo 100 € :-)

 

 

 

 

 

 

 


Další článek