Při objednávkách nad 1500 kč poštovné zdarma!
Dárek ke každé objednávce nad 500 Kč
Mail
info@glowup.cz

Pište kdykoli

Domů / Blog

1 Oct 2019 | Nikola Nečedová

Co potřebuji vědět dříve, než si koupím make-up?

Co potřebuji vědět dříve, než si koupím make-up?

Určitě se vám už stalo, že jste si kupovala v drogerií make-up, avšak když jste přišla domů a vytáhla nejnovější úlovek z kabelky, make-up najednou na pleti neseděl. A tak se buď musíte upokojit s oranžovou tváří a překousnout tuto nepříjemnost nebo si koupíte další a riskujete, že si opět koupíte špatný odstín.

V tomto článku však dostanete pár tipů, jak si vybrat make-up nejen v drogerií ale i na eshopu, abyste co nejlépe věděli předejít těmto nepříjemnostem.

Jak si vybrat make-up?

Při výběru make-upu je velmi důležité abyste znala svůj typ a podtón pleti (Článok: Jak zjistit typ své pleti? Jednoduše a rychle?). Typ pleti je například - suchá pleť, mastná pleť, zralá pleť, smíšená, aknózní atd. Pokud se bavíme o podtónu pleti, je to něco, co udává barevný tón.

V zásadě se rozlišují na 3 hlavní podtóny - teplý podtón (žlutý podtón), studený podtón (růžový podtón), neutrální podtón (pískový podtón), taktéž existují například i olivový podtón, červený, hnědý podtón, ovšem ty jsou vzácné.

hydratácia pleti

Jak zjistit podtón pleti?

Podtón pleti je však stále mnohem těžší aspekt, při výběru make-upu jako je typ pleti. Pomoci si při této problematice můžeme několika způsoby. Jedním z nich je, že si za denního světla nebo pokud máme v koupelně bílé světlo, vezmeme bílý ručník a položíme si ho na ramena kolem krku tak, aby oblečení barevně nerušilo pokožku.
Pleť by měla být odlíčená a vlasy vypnuté. Jde o vytvoření jakéhosi kontrastu, který vytvoří právě daný bílý ručník a následně již můžete vidět, zda se vaše pleť zbarvuje do písková, žluta nebo růžova.

Dalším možným způsobem, jakým umíme zjistit náš podtón pleti, je pomocí žil. Obvykle jsou nejviditelnější na zápěstí, ovšem POZOR, nikdy zde však make-up nezkoušejte, make-up zkoušejte vždy na krku, těsně u pleti, protože zápěstí je obvykle jinak zbarvené jako pleť.

Na daném místě dokážete vidět, zda se vaše žíly zbarvují do přání - žlutý podtón, do modra - pískový podtón nebo do fialova- studený podtón

Dnes už značky dekorativní kosmetiky postupují tak, že vám usnadní výběr a podtón uvedou přímo na jeho obalu. Stačí si jen vybrat intenzitu daného podtónu. Obvykle se označují následovně, podle počátečních písmen: Y - yellow, tedy žlutý podtón, N - neutral, tedy pískový podtón a C - cold, tedy studený podtón. Obvykle vám však už vyškolený personál umí poradit s výběrem, pokud se jedná o speciální prodejny a ne klasické drogerie.
makeup na pleti, podtón pleti


Pokud si vybíráte make-up z eshopu, určitě si napozerajte videa na youtube nebo google, kde můžete vidět produkt přímo "v akci" na pleti. Do vyhledávání k názvu produktu nezapomeňte přidat slovíčko "swatch", kterým vyselektujete hlavně ukázku odstínů.


Na našem webu www.glowup.cz nám také můžete kdykoli a kde koliv na sociálních sítích nebo emaily napsat a poradit se s námi, jaký make-up a odstín je pro vás vhodný.

Pokud máte make-upy, kterých se neumíte vzdát avšak odstínově vám nesedí, vyzkoušejte pigmenty od značky L.A. Girl. Tak, jak se dají měnit intenzity na bledší a tmavší make-up, je možné měnit i jejich podtóny pomocí pigmentů do make-upu - žlutým, modrým nebo oranžovým.


pigmenty do makeupu, žltý pigment, modrý pigment
 



Další článek