Při objednávkách nad 1500 kč poštovné zdarma!
Dárek ke každé objednávce nad 500 Kč
Mail
info@glowup.cz

Pište kdykoli

Domů / Blog

15 Jun 2021 | Lenka Jančulová

Obličejová gymnastika – Photoshop v reálném živote!

Obličejová gymnastika – Photoshop v reálném živote!

Ochablá pokožka, linky na čele, vrásky okolo rtů, váčky pod očima... celá nesvá se pozorujete v zrcadle a ani netušíte, kdy se to všechno stalo? Pokud jste zatím péči o svou pleť nevěnovala dost času, může působit starší, než ve skutečnosti je, a to na sebevědomí moc nepřidá. Rozhodně však nemusíte zoufat, nikdy není pozdě začít s nápravou. Proto jsme si pro vás dnes připravili zajímavý článek, který odhalí jedno přirozené, a navíc nenáročné řešení tohoto problému – tvářovou gymnastiku.

 

Tvárová gymnastika

 

Obličejová gymnastika, co to je a jak funguje?

Obličejová gymnastika, případně obličejová jóga, zahrnuje kombinaci technik a cviků, které stimulují svaly, pokožku i lymfatický systém. Tyto techniky jsou speciálně navrženy tak, aby pomáhaly procvičit a uvolnit svaly tváře, fungují však i na zmírnění stresu a napětí. 

Obličejová gymnastika nabízí kompletní řešení problému stárnutí tváře, a pokud se tento komplexní systém naučíte a budete se jeho cvičení pravidelně věnovat, výsledky na sebe nenechají dlouho čekat.

Na obličeji a krku máme 57 svalů. Pravidelným procvičováním je můžeme zpevňovat. Obličejová gymnastika vybuduje základní svaly tváře a uvolněné části se stáhnou a zpevní. Vrásky se následně minimalizují, a pokud máte některé oblasti doslova propadlé, pravidelným cvičením je možné dodat jim opět na plnosti.

 

tvárová gymnastika

 

Mýtus, nebo zázrak?

Malá studie, kterou vypracoval Dr. Murad Alam, profesor dermatologie na Lékařské fakultě Univerzity Feinberg, ukazuje určitý příslib, respektive možnost zlepšení stavu ochablé pleti, který přináší právě tvářová gymnastika.

Do experimentu byli zahrnuti zdraví účastníci ve věku 40 až 65 let se zájmem vyzkoušet tvářovou jógu. Účastníci dostali formální instruktáž, která obsahovala 32 cviků. Po úvodních školeních s instruktorem účastníci denně vykonávali 30 minutové cvičení po dobu 8 týdnů. V průběhu 9. až 20. týdne účastníci pokračovali v cvičení každý druhý den (3–4krát týdně).

Výzkum prokázal, že 30-minutový denní cvičební program trvající aspoň 20 týdnů může doopravdy vylepšit vzhled tváře, a to hlavně u žen ve středním věku. Účastníci experimentu byli velmi spokojení a zaznamenali výrazné zlepšení črtů tváře.

 

Navždy se rozlučte s citlivou a suchou pletí!

 

Obličejová jóga v minulosti

Obličejová jóga je zařazena mezi nejmladší odvětví jógy vůbec. První zmínky o ní pocházejí až z 18. století. Ve východních zemích, například v Japonsku, se o svůj bezchybný vzhled a vybrané chování staraly především Gejši.

  • Gejša musela být krásná a přitažlivá a dlouhé roky se učila správnému chování. Není tedy divu, že o svůj vzhled se musela příkladně starat již od útlého věku.

  • Díky tomuto odvětví jógy a dalším zkrášlovacím rituálům dokázaly tyto ženy vypadat velmi mladě i ve vyšším věku.

 

tvárová jóga v minulosti

 

Obličejová jóga dnes

Tento termín údajně začala jako první v moderní době používat americká jogínka Annelise Hagen. Napadlo ji, že když jóga posiluje svaly celého těla, proč by ten stejný efekt nemohl fungovat i na tváři.

Zkombinovala své mnohaleté znalosti jógy s informacemi z historie a vytvořila revoluční omlazující program nazvaný "Face Yoga". V roce 2007 dokonce vydala knihu se stejným názvem.

Kniha sklidila velký úspěch, a tak Američanka začala poskytovat workshopy, které se staly základem pro aktuálně probíhající kurzy. Ona i její studenti mají díky pravidelnému cvičení tvářových svalů mnohem hezčí strukturu tváře a jejich pleť vypadá mladistvá a oživená.

 

Jóga

 

Američanka zastává myšlenku, že můžeme zůstat stejně mladí uvnitř i navenek. Stačí jen využít sílu, kterou nám poskytuje starověké učení jógy.

 

Čím dříve začnete, tím líp

Neexistuje přesně stanovená věková hranice, kdy je s obličejovou gymnastikou dobré začít, myslete však na to, že už ve věku 25 let mohou být patrné první známky stárnutí svalů a pokožky.

Zároveň naše tvář začíná pozvolna ochabovat, vytrácí se z ní kolagen. Je to pomalý proces, který se bohužel nedá zastavit, ale dá se výrazně zpomalit. Tvářová gymnastika umí tento proces výrazně ovlivnit. Čím dříve tedy začnete, tím lépe pro vás.

 

Banner - oleje

 

Boj za mladou a zdravou pleť

Ujistěte se, že produkty, které v boji proti nežádoucím známkám stárnutí používáte, obsahují aktivní složky, které zabezpečí optimální výsledky. Tyto aktivní složky zahrnují vitamín K, který pomáhá zužovat rozšířené žilky, vitamín C a alfa hydroxylové kyseliny, které pomáhají při produkci kolagenu. Obličejová gymnastika proti vráskám funguje stejně efektivně!

 

Jóga tváře pomáhá s:

  • Relaxací a tónováním obličejového svalstva.
  • Zvýšením cirkulace krve v pokožce tváře.
  • Zvýšením množství kyslíku.
  • Získáním zdravého a zářivého vzhledu pleti.
  • Dosáhnutím vypnutější a pevnější pokožky.

 

1) Tvářová gymnastika - vrásky okolo úst 

Vrásky okolo úst způsobuje smích, ale stejně velký vliv může mít i naše mimika. S vyšším věkem se navíc z pleti přirozeně vytrácí kolagen a za hlubokými liniemi stojí mnohokrát i nesprávný životní styl nebo nedostatečný pitný režim.

Tvářová gymnastika na vrásky okolo úst může zafungovat opravdu skvěle, a to už při prvních známkách stárnutí. Účinným cvičením zajistíte lepší cirkulaci v pleti, a tím i postupné vyhlazení vrásek.

 

Cvik na zjemnění vrásek v okolí úst:

  • Sedněte si a hlavu mírně zakloňte dozadu,
  • prsty přejíždějte a kružte okolo úst,
  • pohyb ve tvaru písmena O,
  • použijte mírný tlak a cvik opakujte alespoň 15x.

 

vrásky okolo úst

 

Pro lepší výsledek a pružnější pleť doporučujeme cvik vykonávat zároveň s aplikací vhodného krému, který pleť obohatí o prospěšné látky. Výživné krémy na tvář najdete tady.

 

2) Tvářová gymnastika - kruhy pod očima

Tmavé kruhy mohou být dědičné, mohou však být i přirozenou součástí stárnutí a nebo je může způsobit stres. Dají se však minimalizovat a v některých případech je dokonce možné zbavit se jich úplně.

Nejúčinnější způsob, jak se jim vyhnout, je vsadit na výživnou stravu, která zahrnuje čerstvé ovoce a zeleninu. Dále je vhodné denní cvičení obličejové gymnastiky v kombinaci s hlubokým dýcháním, které pomáhá krevnímu oběhu a okysličení.

 

Cvik na kruhy pod očima:

  • Prsty - prostředník a ukazovák pokrčte,
  • použijte jemný tlak a přejíždějte prsty v oblasti pod očima,
  • ve směru od kořene nosu k okrajům tváře,
  • cvik opakujte alespoň 15x.

 

Pokud se ráno budíte s opuchem v okolí očí, doporučujeme přiložit studenou lžíci na zmírnění opuchu a důkladně se o oční okolí starat pomocí kvalitních očních krémů. Ty oční okolí rozjasní, hydratují a chrání před tvorbou vrásek.


 

3) Tvářová gymnastika - dvojitá brada

Pozorujete ochablou pokožku na krku nebo se chcete zbavit dvojité brady? I na to existuje řešení. Tvářová gymnastika na redukci dvojité brady funguje skvěle.

 

Cvik na bradu a krk:

  • se zavřenými ústy předstírejte, že žvýkáte velké sousto,
  • potom ústa otevřete co nejvíce a jazyk držte stlačený na spodních zubech,
  • tyto pohyby střídavě opakujte,
  • procvičujte alespoň 15x za sebou.

 

Masážní váleček

 

Na zlepšení cirkulace krve a zpevnění ochablé pokožky a svalů krku doporučujeme (pokud ho ještě nevlastníte) do vaší péče o pleť přidat masážní váleček, který výborně:

  • stimuluje průtok krve, 
  • vypíná pokožku,
  • redukuje vrásky,
  • eliminuje jemné linky.

 

Trávíme spoustu času ve fitness centrech procvičováním svalů celého těla, ale dá se říct, že na svaly, které ukrývá naše tvář, úplně zapomínáme. Vyzkoušejte tipy, které jsme s vámi dnes sdíleli, a sami se přesvědčte, že tyto techniky přinášejí úžasné výsledky. :)