Při objednávkách nad 1500 kč poštovné zdarma!
Dárek ke každé objednávce nad 500 Kč
Mail
info@glowup.cz

Pište kdykoli

Domů / Blog

16 Feb 2021 | B Zemkova

Domácí maska na pleť 5krát jinak!

Domácí maska na pleť 5krát jinak!

Věděli jste, že domácí masky na obličej jsou stejně účinné při uvolnění stresu po těžkém dni v práci, jako při redukování vrásek a minimalizaci pórů? Není problém, který by domácí maska nedokázala vyřešit!

Místo zdlouhavého hledání a utrácení nemalých peněz za luxusní produkty v salonech krásy příště vyzkoušejte masky na tvář DIY (do it yourself). Co to je? Stačí otevřít chladničku nebo spíž a budete překvapeni, jak jednoduché je takovou čerstvou masku smíchat i v pohodlí vašeho domova.

Dokážeme vám, že i jednoduché ingredience, jako bílý jogurt nebo med, mohou klidně soupeřit na stejné úrovni jako hromada drahých kosmetických výrobků. Zároveň vám prozradíme, jakými významnými účinky na pleť se tyto domácí ingredience pyšní.

 

Nabízíme vám hned 5 originálních receptur, abyste se mohli rozhodnout, která domácí maska na pleť vám sedne nejlépe :)

 

Masky na tvár

 

Domácí masky na obličej

Domácí pleťové masky proti vráskám, domácí pleťová maska na akné, domácí omlazující maska a nebo domácí slupovací maska... Kdo si má z toho množství DIY receptur vybrat, že?

Ze začátku to všechno může působit dost chaoticky, ale doporučujeme začít jednoduššími postupy a vysledovat, co na vaši pleť funguje nejlépe a jaké ingredience ji zanechávají ve vytouženém stavu.

Sestavili jsme pro vás stručný seznam obsahující několik superpotravin, které budou tvořit základ každého receptu na domácí pleťovou masku. Navíc zde najdete i tipy na další suroviny, které mohou působit na zlepšení stavu pleti.

Domácí maska na černé tečky nebo domácí pleťová maska na pupínky? S námi žádný problém, nejdřív se však společně ubezpečíme, že možné mínusy používání těchto domácích receptur na vaši pleť nebudou mít žádný negativní vliv a příznivé účinky jedlých ingrediencí budou naopak převládat.

 

Proč je domácí maska na obličej to nejlepší pro vaši pleť?

Namíchat si pleťovou masku podle vašeho gusta a dopřát tak vaší pleti přesně to, co potřebuje, je jako připravit si lahodné smoothie plné vitamínů a potřebných antioxidantů na snídani.

To, že je důležité pečovat o pleť zvenku i zevnitř, jste už pravděpodobně někdy v životě slyšeli, ale zamýšleli jste se nad zařazením superpotravin, které pravidelně konzumujete, i do vaší skin care rutiny? Vždyť když jsou med, avokádo, ovesné vločky a nebo káva prospěšné pro naše tělo zevnitř, proč bychom je nemohli aplikovat i zvenku.

 

Zjistěte, jak si namíchat domácí peeling na obličej! Vyberte si ten svůj ze 7 neodolatelných variant.

 

Domácí pleťové masky: výhody a nevýhody

✔️neobsahují žádné chemikálie, žádná aditiva ani těžké kovy

✔️snížená pravděpodobnost iritace pokožky

✔️kreativní činnost potěší tělo i ducha

✔️vhodná alternativa pro vegany

✔️příznivá cena

 

❌delší příprava

❌možná alergická reakce

❌slabé výsledky

 

Příprava pokožky na domácí pleťovou masku

Dobře odlíčená a vyčištěná pleť je samozřejmostí před jakoukoliv kosmetickou procedurou, obzvlášť když se chystáte aplikovat domácí masku na obličej. Pro ještě lepší přípravu nevynechávejte ani pleťový peeling. Zbavíte tak pokožku odumřelých buněk, které by zbytečně bránily průchodnosti výživných látek do dalších vrstev pleti.

 

Domáce masky na tvár

 

Aplikace pleťové masky

Při nanášení masky se vám bude hodit čistý kosmetický štětec, ale výborným pomocníkem mohou být i vaše prsty. Nezapomeňte se vyhýbat citlivým partiím tváře, jako jsou rty a oblast okolo očí, kde je pokožka velmi jemná. Všeobecně se doporučuje aplikovat masky maximálně 2 až 3 do týdne a nenechat je působit déle než 10–⁠15 minut. Hranici 15 minut je dobré zbytečně nepřekračovat, hlavně pokud používáte masky čisticí. Tvář následně opláchněte čistou vodou, ideálně vlažnou. Pomoci si můžete i čistým bavlněným ručníkem.

Tip: Aplikace domácí pleťové masky bude jednodušší, když k tomu budete mít vhodný prostor. Praktickým pomocníkem pro její aplikaci, stejně jako pro další kosmetické činnosti je toaletní stolek se zrcadlem.

Pozor: Pokud při aplikaci masky pocítíte třeba jen malý diskomfort, pálení nebo svědění pleti, masku hned smyjte. Může to být alergická reakce na některou ze složek.

 

Používejte kvalitní pleťové masky! Objevte široký sortiment masek na pleť –⁠ u nás na GlowUp najdete ty nejlepší pleťové masky na omlazení nebo čisticí masky na akné.

 

 

Recepty na domácí pleťové masky

 

Domácí hydratační maska: v hlavní roli KOKOSOVÝ OLEJ 

Zklidněte a zároveň vydatně hydratujte svoji pleť. Popraskaná kůže bez života a suché šupinky okolo nosu nejsou ani trochu sexy. Na výrobu této hydratační bomby vám postačí jen pár ingrediencí.


Pro vlhkost a pružnost pokožky byste měli vyzkoušet esenciální mastné kyseliny, které najdete například v kokosovém oleji.

 

Domáca maska na tvár

 

Co budete potřebovat:

  • 1 lžička kokosového oleje
  • 1 lžička medu
  • 2 kapky levandulového esenciálního oleje

 

Jak to funguje:

Tato domácí maska na obličej z lahodných ingrediencí poskytuje hlubokou hydrataci právě díky kokosovému oleji. Pokožce dodává důležité antioxidanty z medu a levandulový esenciální olej zklidňuje začervenání pleti. Smíchejte všechny ingredience, štětcem naneste pleťovou masku a nechejte působit alespoň 15 minut. Tato maska je jednoznačně nejlepší domácí maska pro suchou pleť.

 

Věděli jste, že kokosový olej je už od nepaměti využíván pro své blahodárné účinky na pleť a pokožku celkově? Dokáže výborně vázat vodu a zabezpečuje tak stálou vlhkost v kůži. Pro DIY masky doporučujeme použít kokosový olej v BIO kvalitě  – 100% přírodní, čistý, panenský kokosový olej, lisovaný za studena.

 

Domácí omlazující maska: v hlavní roli AVOKÁDO 

Pravidelná péče o pleť může efektivně snížit výskyt jemných vrásek a podpořit pevnější a pružnější pleť. Na stimulaci produkce kolagenu je výbornou surovinou z kuchyně avokádo.

 

Domáca maska avokádo

 

Co budete potřebovat:

  • ½ avokáda  
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička kakaa

 

Jak to funguje:

Tato domácí maska na tvář je prevencí tvorby vrásek. Avokádo rozmačkejte do misky a potom přidejte kakaový prášek a med. Masku si jemně masírujte po tváři.

Nechejte působit na pleti minimálně 15 minut a poté umyjte vlažnou vodou.

Věděli jste, že avokádo představuje skutečnou vitaminovou bombu? V první řadě je zdrojem zdravých tuků. Taktéž je bohaté na vitamíny skupiny B, vitamín E či draslík, železo, hořčík. Rostlinné oleje, které se v avokádu ukrývají, proniknou hluboko do pokožky. Med a kakao působí uklidňujíce a zvláčňujíce. Výsledkem je hydratovaná a vyživená pleť. Tato domácí maska na obličej je tou správnou volbou pro stárnoucí pleť.

 

Domácí vypínací pleťová maska: v hlavní roli KÁVA

Kofein, antioxidanty a další látky obsažené v kávových zrnech nakopnou nejen organismus, ale i pleť. Na pokožku působí kávový extrakt hydratačně, protizánětlivě, redukuje začervenání, vrásky a eliminuje škody, které na pleti zanechalo UV záření. Pomáhá i při výraznějších černých tečkách na tváři.

 

Domáca maska káva

 

Co budete potřebovat:

  • 1 lžička mleté kávy
  • 1 lžička hustého bílého jogurtu
  • 1 lžička medu

 

Jak to funguje:

Tato domácí maska na tvář dokonale vzpruží a vyhladí pleť. Antioxidanty v medu a jogurtu bojují proti příznakům stárnutí pokožky, zpevňují ji a vyhlazují vrásky. Med má na pokožku ochranné a vyživující účinky. Mix ingrediencí naneste na pleť a nechejte působit po dobu 15 minut. Pokožka může být po kávové masce citlivá, proto ji smývejte pomalu a jemně.

Hustý jogurt nebo kyselá smetana patří mezi léty prověřené babské recepty na spálenou pokožku. Mléčný protein bývá součástí regeneračních či liftingových krémů, díky jeho schopnosti vyhlazovat ji a urychlovat hojení pokožky. Kyselina mléčná v jogurtu zase pomáhá redukovat tvorbu akné.

Věděli jste, že káva je velmi bohatá na živiny? Proto se tato kombinace ingrediencí na vaši pleť tak skvěle hodí! Káva zmírňuje hromadění krve pod očima a oční krémy s obsahem kofeinu umí výrazně zesvětlit tmavé kruhy okolo očí.

 

Domácí maska na mastnou pleť: v hlavní roli MED

Med je pro svoje výjimečné účinky velmi oblíbenou přísadou kosmetických produktů. V první řadě má silné antibakteriální účinky, a navíc pokožku důkladně vyživuje. Na rozdíl od některých olejů působí hydratačně bez rizika ucpaných pórů. Na mastnou pokožku je výborný i proto, že absorbuje přebytečný maz a stabilizuje jeho tvorbu.

 

Domáca maska na tvár med

 

Co budete potrebovat:

  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce vařených ovesných vloček
  • 1 mletá skořice

 

Jak to funguje:

Všechny složky této domácí masky mají silné protizánětlivé vlastnosti, vyhlazují linie vrásek, uklidňují pokožku a hydratují ji. Maska na obličej z medu a skořice může způsobit menší podráždění pokožky, což je běžné. Před použitím ji však vyzkoušejte, třeba na zápěstí. Pokud kůže bude svědit a nebo začervená, nenanášejte masku na pleť.

Věděli jste, že med přirozeně zklidňuje a má silné léčivé a vyživující vlastnosti (tradičně se používal na rány a podporu hojení)? Díky tomu eliminuje jizvy po akné nebo flíčky na tváři. Má antibakteriální vlastnosti, zbavuje pleť nečistot a je ideální na prevenci a léčbu akné.

 

Zjistěte, proč je dobré používat med na pokožku!

 

Domácí pleťová maska na akné: v hlavní roli MATCHA

Matcha se prodává v podobě zeleného prášku, takže na tvorbu pleťové masky je ideální. Matcha čaj má antibakteriální a protizánětlivé účinky, které ocení hlavně aknózní pleť. Zároveň zlepšuje pružnost pokožky, a proto je skvělou volbou pro její omlazení.

 

Maska na tvár MATCHA

 

Co budete potřebovat:

  • 1 lžička matcha zeleného čaje
  • 1 lžíce vařených ovesných vloček
  • 1 lžička medu

 

Jak to funguje:

V malé misce míchejte všechny suroviny, dokud vám nevznikne zelená pasta. Naneste ji na tvář a nechte působit maximálně 15 minut. Maska by měla úplně zaschnout, tvář si potom pořádně umyjte. Ovesné vločky uklidní pleť se záněty, pupínky a akné, zmírňují začervenání a svědění. Antiseptický med zničí bakterie na povrchu pokožky.

Věděli jste, že matcha se řadí mezi superpotraviny díky výrazným antioxidačním vlastnostem? Čistí póry a urychluje hojení akné. Obsahuje i látky, které pleť chrání před UVA a UVB zářením.


Pokud si ani po přečtení našich receptů netroufáte na namíchání vlastní DIY pleťové masky, nezoufejte. Doporučujeme sáhnout po kvalitních maskách –⁠ například od renomovaných korejských výrobců :)

 

Autor: Lenka Jančulová


Další článek