Při objednávkách nad 1500 kč poštovné zdarma!
Dárek ke každé objednávce nad 500 Kč
Mail
info@glowup.cz

Pište kdykoli

Domů / Blog

25 Mar 2021 | Lenka Jančulová

Vše, co potřebujete vědět o napařování obličeje

Vše, co potřebujete vědět o napařování obličeje

Hledáte způsoby, jak vylepšit vaši skin-care rutinu bez toho, abyste zbytečně museli utrácet velké peníze? Tak to jste na správné adrese, napařování vám totiž pomůže z každého séra či krému, které používáte, dostat maximum a je dostupné úplně pro každého.

Pokud máte ucpaný nos a nebo jste chytili rýmu, tak první léčebné procedury, které vyzkoušíte, budou určitě bylinné odvary nebo právě staré dobré napařování. My vás dnes přesvědčíme, že napařování je stejně účinné pro pleť jako pro průdušky.

Stačí přidat vhodné bylinky a parní seance může začít! Věděli jste, že taková petrželová nať obzvláště dobře působí na aknózní pleť? Má totiž vysoké množství vitamínu A. Nejdříve se však vrhněme na všechny významné benefity, které napařování poskytuje a následně vás inspirujeme seznamem bylin, které jsou pro napařování pleti tou nejlepší volbou.

 

Napařování pleti –⁠ hodně muziky za málo peněz

Horká pára otevírá vaše póry a pomáhá uvolnit nahromaděné nečistoty v hlubších vrstvách pokožky. Jednoduše řečeno, pára pleť krásně pročistí a otevře póry.

Obzvlášť napařování se před aplikací oblíbeného nočního séra a nebo vyživujícího krému může dramaticky zvýšit účinnost produktu, takže dosáhnete viditelně lepších výsledků pro vaši pleť.

TIP: Pokud nemáte každý den čas na napařování, zkuste napařování s horkým ručníkem, který na několik minut necháte v horké vodě a následně umístíte na tvář.

 

Banner krémy

 

Proč je napařování tak geniální?

 

1) Čistí pleť a otevírá póry

  • Pára otevře vaše póry a pomůže uvolnit případné nečistoty. Otevření pórů tak zjemní černé tečky a ulehčí jejich odstranění.

 

2) Zvyšuje cirkulaci krve v pokožce

  • Kombinace teplé páry a zvýšeného pocení rozšiřuje vaše cévy, zvyšuje cirkulaci krve a podporuje krevní oběh. Toto zvýšení průtoku krve vyživuje vaši pokožku a dodává jí kyslík. Výsledkem je přirozený a zdravý lesk.

 

3) Uvolňuje maz

  • Tento přirozeně vyskytující se olej produkují vaše mazové žlázy. Když se zachytí pod povrchem pokožky, vytváří živnou půdu pro bakterie a způsobuje akné a černé tečky.

 

4) Pomáhá pleti lépe vstřebávat přípravky

  • Pomáhá vaší pleti lépe vstřebávat produkty péče o pleť. Pára zvyšuje propustnost pokožky, což jí umožňuje lépe absorbovat topické látky. To znamená, že za své peníze dostanete z pečujících výrobků víc, když vyzkoušíte napařování.

 

5) Podporuje tvorbu kolagenu a elastinu

  • Zvýšený průtok krve, který napařování způsobuje, podporuje tvorbu kolagenu a elastinu. Výsledkem je pevnější a mladě vypadající pokožka.

 

6) Výborně zrelaxuje a hydratuje pleť

  • Napařování pleti je velmi uklidňující. Pocit teplé páry na tváři je relaxační. Přidejte do vody uklidňující vůně a nebo esenciální oleje, abyste se dostali na úplně jinou úroveň relaxace.

 

DEJTE SI POZOR KDYŽ…

Napařování nemusí být to pravé ořechové pro vaši pleť, pokud je extrémně suchá a snadno se podráždí, v takovém případě doporučujeme se napařování raději úplně vyhnout.

 

Naučte se, jak se starat o suchou pleť, toto jste ještě neviděli!

 

Nehledě na to, že jedinci s citlivější pokožkou mohou po napařování trpět popraskanými žilkami na tváři. Nevýhodou může být také určitý diskomfort, který v průběhu napařování můžete pociťovat, hlavně pokud na něco takového nejste zvyklí.

 

Naparovanie pleti

 

Jak se napařovat?

Napařování může být skutečná zábava, proto aby se z této činnosti nestala jen nudná rutina, doporučujeme vyhradit si na něj dostatek času. Proces si zpříjemněte relaxační hudbou, oblíbenými esenciálními oleji a pro uvolněnou atmosféru můžete zapálit svíčky.

TIP: Napařování obličeje proti akné: výborně se vám bude hodit petrželová nať! Přidejte ji do vody a napařujte se nad tímto odvarem alespoň 10 minut. Petrželová nať má velké množství vitamínu A, což je při léčbě akné velmi vhodné.

 

Napařujte se nad hlubokou nádobou

  1. V první řadě si připravte všechny potřebné věci, které budete potřebovat, a vlasy si sepněte do gumičky.
  2. Nechejte si uvařit vodu a nádobu, kterou budete na napařování používat, si důkladně vypláchněte horkou vodou.
  3. Jakmile voda začne vřít, nalijte ji do vypláchnuté nádoby a přidejte pár kapek 100% esenciálního oleje a nebo oblíbených bylinek (petrželová nať, heřmánek, rozmarýn,...).
  4. Nakloňte se nad nádobu a přes hlavu a ramena si přehoďte dostatečně velký ručník, aby vám pára neutíkala do prostoru.
  5. Hlavu držte přibližně 30 cm nad nádobou.
  6. Tvář si naparujte 5–15 minut.

 

Banner oleje

 

3 bylinky na napařování, které musíte vyzkoušet

 

Petrželová nať

Zelená část petržele má vysoký podíl minerálních látek, hlavně železa, zinku, vápníku, hořčíku a také bílkovin, vlákniny a vitamínů B, C, E. Už 2 polévkové lžíce natě obsahují víc než dostatečnou denní dávku vitamínu K. Petrželová nať obsahuje i omega-3 a omega-6 mastné kyseliny, betakaroten a kyselinu pantotenovou a listovou.

Napařování tváře proti akné: výborně se vám bude hodit petrželová nať! Přidejte ji do vody a napařujte se nad tímto odvarem alespoň 10 minut. Petrželová nať má velké množství vitamínu A, což je při léčbě akné velmi vhodné.

 

Heřmánek

Napařování heřmánkem má také mnoho benefitů. Heřmánek patří mezi nejznámější bylinky, které se na inhalování využívají. Stačí přidat 2 polévkové lžíce sušeného květu do vroucí vody. 

Heřmánek může pomoci při zánětech kůže a dermatitidách, takže je vhodný pro všechny typy pleti včetně citlivé. Nezapomínejte, že napařování nad heřmánkem pomáhá stejně našim průduškám jako zlepšení pleti.

POZOR: Pokud jste někdy měli alergickou reakci na astrovité květy, heřmánek nepoužívejte!

 

Bylinky na naparovanie

 

Rozmarýn

Rozmarýn, tato voňavá bylinka může být dobrou volbou pro ty, kteří mají mastnou pleť. Mnohé výzkumy prokazují, že inhalování rozmarýnu napomáhá se zvýšenému krevnímu oběhu v pokožce a zanechává ji krásně lesklou a vyhlazenou.

 

Toto jsou 3 suverénně nejlepší bylinky na napařování, ale pokud je právě nemáte po ruce, nic se neděje. Horká pára odvede dobrou práci i bez nich a po prvních výsledcích si napařování zaručeně oblíbíte. :)

 


Další článek