Při objednávkách nad 1500 kč poštovné zdarma!
Dárek ke každé objednávce nad 500 Kč
Mail
info@glowup.cz

Pište kdykoli

Domů / Blog

15 Mar 2021 | B Zemkova

Jak si namalovat obočí? 5 rychlých a jednoduchých kroků

Jak si namalovat obočí? 5 rychlých a jednoduchých kroků

Existuje mnoho zaručených způsobů, jak si namalovat obočí, ale pokud chcete, aby byl výsledek perfektní, je třeba si uvědomit, že každé obočí je jiné – liší se tvarem, hustotou a nebo posazením na tváři, což znamená, že pro každého bude cesta za dokonalým obočím trochu jiná.

Naučte se s námi, jak si namalovat obočí rychle a efektivně. Správně upravené obočí dokáže pozměnit vzhled celé tváře, dodá jí nový rozměr a přivede pozornost k vašim očím. Před námi je celkem 5 jednoduchých triků, jak si namalovat obočí, včetně profesionálních metod, jak si ho správně vyměřit, seznam nejlepších produktů na experimentování a ještě mnohem víc!

 

Banner make-up

 

Matematika tváře: vyměřte si dokonalé obočí

  • Začátek obočí
    Držte si tužku podél libovolné nosní dírky a nasměrujte ji přímo k linii vlasů  tady by mělo vaše obočí začínat.
  • Konec obočí 
    Nyní tužku nasměrujte diagonálně proti jedné z nosních dírek a nasměrujte ji k vnějšímu rohu oka – to je místo, kde by vaše obočí mělo končit.
  • Oblouk obočí
    Pokud jde o nejvyšší bod obočí, umístěte tužku vedle nosní dírky přibližně ve 45 stupňovém úhlu, tužka by měla při pohledu dopředu procházet přes zornici oka a nejvyšší bod by měl být právě tam, kde zasáhne obočí.

 

Profesionální tipy a triky, jak vaše obočí ještě zdokonalit!

 

Jak nakreslit obočí?

TIP: Toto jsou 3 nosné body, které při dokreslování obočí a jeho následné úpravě musíte znát. V případě, že nemáte žádné chloupky, obočí můžete vyměřit i podle struktury kosti.

 

Nevytrhávejte to, co nemusíte

I když tento krok přímo nezahrnuje líčení obočí, myslíme si, že je potřebné ho uvést.

Ano, pinzeta je vynikající nástroj na odstranění nadbytečných chloupků v mimo linii obočí, ale není to ta nejlepší volba při jeho tvarování.

 

Jedním z nejjednodušších způsobů, jak získat dokonalé obočí, je nechat ho na pokoji!

 

V případě, že si začnete vytrhávat i chloupky v přirozené linii obočí, způsobíte víc škody než užitku. Vzniknou prázdná místa, asymetrie a obočí se po napáchaných škodách bude upravovat ještě hůř.

 

úprava obočia

 

TIP: Pokud se vám zdá, že máte chloupky na některých místech moc dlouhé, jednoduše si je zastřihněte do požadovaného tvaru a uvidíte, že dokonalé obočí už není nedosažitelné.

 

Banner čištění

 

Postup, jak si namalovat obočí v 5 jednoduchých krocích:

  1. Jakmile si pomocí tužky určíte správný tvar obočí, zastřihnete neposedné delší chloupky a vytrháte ty, které rostou mimo linii obočí, můžete začít s běžnou úpravou.
     
  2. Nejprve obočí jemně orámujte, nejlépe stínem a nebo tužkou. Těsně pod obočím si naznačte jemnou čáru, která bude tvar obočí vést. Doporučujeme použít plochý šikmý štětec.
     
  3. Následně vyberte produkt, kterým chcete obočí vyplnit. Odstín tužky, stínu, pomády a nebo gelu na obočí by měl barevně působit přirozeně vzhledem k vaší původní barvě vlasů. Jemně chloupek po chloupku vykreslujte strukturu obočí.
     
  4. Abychom dosáhli výrazného, dokonalého obočí, naneseme těsně pod i nad něj malé množství korektoru a lehce rozmažeme, případně můžeme použít matný světlý stín, který obočí dodá potřebnou definici.
     
  5. V posledním kroku obočí důkladně zafixujeme dlouhotrvajícím gelem a dokonalé obočí je na světě! Malování obočí může být zábava, nebojte se experimentovat a kombinovat produkty, ale nezapomínejte, že méně je někdy více.

 

Trend, který musíte vyzkoušet! Víte, proč je laminace obočí určena právě pro vás?

 

Správný výběr produktů je klíčový

Pokud ještě nevíte, který produkt vám vykouzlí dokonalé obočí, odpovězte si na pár směrodatných otázek:

Snažíte se obočí jen jemně vyplnit a přidat mu chybějící definici?

  • Sáhněte po dlouhotrvajících produktech, jako je pomáda na obočí a nebo voděodolný gel. Bez problémů naplní vaše očekávání a jejich aplikace je poměrně jednoduchá.
  • Nevíte, jak používat gel na obočí? Vyzkoušejte ho! Dokonale upraví, zabarví a zafixuje nepoddajné chloupky.

 

Potřebujete jen vyčesat a zafixovat nepoddajné chloupky? 

  • Vyzkoušejte skvělé řasenky na obočí a nebo fixační mýdlo na obočí od značky Revolution, kterým chloupky snadno zkrotíte do požadovaného tvaru a dosáhnete tak dokonalého obočí.
  • Víte, jak si upravit obočí, aby vydrželo krásné celý den? Mýdlo na obočí, takzvaný soap styler, je navržen tak, aby vyčesal a definoval obočí podobně jako laminace v profesionálním salonu.

 

Nejste si jistá, co vaše obočí potřebuje?

  • Líčení obočí může být zábava, nebojte se experimentovat a zkuste produkty kombinovat. V případě, že upřednostňujete přirozenější vzhled obočí, vyplňte ho stínem na obočí a jemně orámujte tužkou.

 

Kozmeticke produkty

TIP: Odstín obočí přizpůsobte kořínkům vlasů, a to hlavně v případě, že máte vlasy v délkách odbarvené. To vám zabezpečí přirozený výsledek.

 

Autor: Lenka Jančulová


Další článek