Při objednávkách nad 1500 kč poštovné zdarma!
Dárek ke každé objednávce nad 500 Kč
Mail
info@glowup.cz

Pište kdykoli

Domů / Blog

11 Nov 2020 | Nikola Nečedová

Allantoin v kosmetice: hydratační bomba pro vaši pleť

Allantoin v kosmetice: hydratační bomba pro vaši pleť

Mezi všemi revolučními přísadami v kosmetickém průmyslu, které na nás vyskakují téměř z každé reklamy, se jedna vynikající látka téměř ztratila. Je to právě allantoin, který je hlavním tématem tohoto článku. Proč se vyplatí věnovat mu pozornost?

Allantoin má fenomenální účinky na pleť. Najdeme ho například v kvalitní korejské kosmetice, považuje se totiž za úžasnou přísadu, která je vhodná i pro citlivou pleť.

V dnešním článku jsme se rozhodli zaměřit pozornost právě na tuto látku skvělou pro každý typ pleti. Dozvíte se, co to allantoin je, jaké jsou jeho nejvýznamnější benefity ve světě krásy a jak ho správně používat.

 

Allantoin v kozmetike

 

Allantoin: co to je a proč se používá?

Allantoin je, velmi jednoduše řečeno, metabolický meziprodukt většiny živých organizmů, včetně zvířat, rostlin a bakterií. Allantoin najdeme například v listech jitrocelu lékařského, v pšeničných klíčcích, v heřmánku, ale také v moči savců.

Fakt, že allantoin je součástí moči zvířat, může být trochu znepokojující informací pro mnoho lidí, vzpomeňte si však na ureu, která je s podobnou charakteristikou právem nazývaná nejúčinnější zvlhčující složkou v kosmetickém průmyslu!

Pro kosmetické účely se allantoin buď izoluje z výše uvedených zdrojů a nebo se vyrábí chemickou cestou, v každém případě se do jednotlivých produktů vždy přidává jako bezpečná netoxická látka. Jako kosmetická ingredience je allantoin známý ve formě bílého prášku bez zápachu. 

 

Allantoin v kozmetike

 

Benefity allantoinu na pleť

 

1) Skvělý hydratační prostředek

Allantoin dokáže výborně zadržovat vodu v kožních buňkách, a proto vydatně zvlhčuje pokožku, zabraňuje jejímu vysychání a podráždění. Pro své nedráždivé účinky je velmi vhodný i pro citlivou pokožku.

 

2) Účinný exfoliant

Jeho peelingové/exfoliační vlastnosti jsou výborné v boji proti zrohovatělé vrstvě pokožky.

Allantoin obecně pomáhá při vylučování odumřelých buněk kůže. Má keratolytické účinky, což znamená, že dokáže změkčit tvrdou pokožku a zbavit ji odumřelých částí.

 

3) Zklidňující a léčivé účinky

Věděli jste, že přípravky s obsahem allantoinu pomáhají i při léčbě spálené kůže, rozpraskaných rtů a nebo odřenin? Allantoin má skvělé protizánětlivé vlastnosti, zároveň také podporuje hojení pokožky. Jak už jsme uvedli výše, jeho hlavním zdrojem jsou rostliny. Jitrocelové listy se po staletí vyznačují léčivými účinky a je to právě díky obsahu allantoinu v nich.

 

4) Anti-agingové schopnosti

Kolagen je vláknitý protein, který drží buňky vaší pokožky pohromadě. Představte si to jako lepidlo, které drží buňky v pleti. Hladiny kolagenu se s přibývajícím věkem snižují, což způsobuje, že pokožka je ochablá a ztrácí svou pružnost. Allantoin efektivně napomáhá při syntéze kolagenu v pleti, vyhlazuje už existující vrásky a udržuje pleť dokonale pružnou.

 

Za další anti-agingové kouzlo je považován i Retinol (vitamín A). Přečtěte si, proč je vhodné ho zařadit do vaší skin care rutiny!

 

 

Použití allantoinu v praxi

Nejčastěji najdeme allantoin v krémech a sérech. Běžně se používá koncentrace od 0,5 do 2 %. Důležité je také vědět, že látka výborně funguje už v nižších koncentracích.

Allantoin v kosmetice, konkrétně v koncentraci od 0,1 do 0,5 % má především hydratační a zklidňující účinky. Při vyšší koncentraci allantoinu v krémech a sérech od 1 % mají produkty keratolický účinek a podporují růst nových kožních buněk.

Krém nebo sérum s allantoinem můžete používat dvakrát denně při denní i večerní péči o pleť. Allantoin krém nebo anti-agingové sérum nanášejte na umytou a vyčištěnou pokožku. Do pleti, která je ještě vlhká, krém a nebo sérum jemně vmasírujte a nechejte vstřebat.

 

Allantoin péče o pleť

 

Vedlejší účinky

Allantoin nemá žádné vedlejší účinky. Je netoxický, bezpečný a vhodný pro všechny typy pleti (i pro doopravdy senzitívní pokožku)

Při nákupu skin-care produktů proto doporučujeme sáhnout právě po výrobcích s obsahem této kouzelné látky.


 

Kdy začleníte tuto mnohostrannou a bezpečnou složku do své péče o pleť vy? Dejte nám vědět, jakou s ní máte zkušenost.

@glowup.cz

 

Autor: Lenka Jančulová


Další článek