Při objednávkách nad 1500 kč poštovné zdarma!
Dárek ke každé objednávce nad 500 Kč
Mail
info@glowup.cz

Pište kdykoli

Domů / Blog

22 Sep 2020 | Nikola Nečedová

Domácí peeling na rty 3krát jinak

Domácí peeling na rty 3krát jinak

Objevte recepty na ty nejúčinnější domácí peelingy na rty a zatočte jednou pro vždy se šupinatými rty. Naše DIY scruby oceníte nejen v zimě, kdy se šupinky na rtech tvoří nejčastěji, ale také v horkých letních dnech, a to hlavně tehdy, když na chvíli zapomenete na správný pitný režim. Speciální péči si však vaše rty zaslouží i po konzumaci ostrého nebo hodně slaného jídla. Proto na nic nečekejte a vyzkoušejte si vyrobit svůj domácí scrub na rty ještě dnes! Uděláte něco pro svou krásu, a navíc si při míchání vlastní kosmetiky užijete i zábavu :)

 

Scrub na rty: DIY pomocník pro krizové situace

Pokud občas trpíte na šupinaté rty, zřejmě už víte, jak moc umí tento malý/velký problém zkomplikovat život. Nejen, že popraskané rty nepříjemně pálí a štípou, navíc často svádí k okusování a olupování suché kůže, což jim na kráse rozhodně nepřidá. Třešničkou na dortu je pak rtěnka, která místo toho, aby vám vykouzlila svůdný úsměv, jen přitáhne na šupinky na rtech pozornost. Jak z toho ven? Pokud potřebujete okamžité řešení, vsaďte na domácí scrub na rty. Pokožku jemně obrousí a zároveň ji vyživí.

 

Při péči o rty nezapomínejte na peeling.

 

1) Medový DIY peeling na rty

Medu se také někdy říká tekuté zlato a není divu – nejen, že ho můžete využít na nespočet způsobů v kuchyni, skvělou službu udělá i vaší pokožce, nehtům a nebo vlasům. Je totiž přímo nabitý živinami, léčivými látkami a antioxidanty. Navíc také skvěle hydratuje.

 

TIP: Zajímá vás, jak využít med v péči o pleť? Přečtěte si článek 5 důvodů, proč používat med na pleť!

 

Na medový DIY peeling na rty budete potřebovat:

  • lžička medu (ideální je nepasterovaný, který obsahuje více enzymů),
  • lžička olivového oleje,
  • lžička cukru (pokud máte doma hnědý cukr, můžete použít i ten).

 

Vše smíchejte dohromady v malé misce a krouživými pohyby jemně nanášejte na rty. Směs nechte 10 minut působit, aby obroušená pokožka měla dostatek času absorbovat živiny.

 

Medový peeling na rty: hlavní složka med

 

TIP: Peeling na rty – DIY medový zázrak s vanilkou

V případě, že chcete, aby byl váš domácí peeling na rty nezapomenutelným zážitkem, můžete si původní recept trochu vylepšit. Olivový olej vyměňte za kokosový a navíc si vezměte k ruce čistý vanilkový extrakt, ideálně bez alkoholu. Pak už jen stačí trochu upravit poměr celého peelingu:

  • 4 lžičky cukru,
  • půl lžičky kokosového oleje,
  • 1 lžička medu,
  • čtvrt lžičky vanilkového extraktu.


A máte hotovo! Teď si můžete užít ten pravý wellness zážitek. Nejen, že si budete připadat, že na rtech máte ty nejsladší bonbony, vanilkové aroma má navíc uklidňující účinky, které si poradí se stresem i napětím. Tento medový zázrak tak může být třeba skvělou odměnou po náročném dni.

 

2) Domácí peeling na rty s kávou

Milujete kvalitní kávu? Tak proč si ji nedopřát i v peelingu na rty? Stejně, jako dodává energii po ránu vám, ji totiž může dodat i vaší pokožce! Káva pleť rozjasní, prokrví a podobně jako med jí dodá pořádnou várku antioxidantů.

 

TIP: Káva je perfektní také pro exfoliaci celého obličeje. Vyzkoušejte třeba recept na kakaovo-kávový peeling, který najdete v článku Domácí peeling na tvář.

 

Kávový peeling na rty: hlavní složka káva
 

Na domácí peeling na rty s kávou budete potřebovat:

  • 1 lžíce cukru,
  • 1 lžička kávové sedliny (pleť vám stejně jako vaše chuťové pohárky poděkuje za kvalitní kávu),
  • 1 lžička oleje podle vašeho výběru, například kokosového,
  • 1 lžička medu (nepasterovaného).

 

Vše smíchejte dohromady a jemně naneste na rty. Opět můžete nechat chvíli působit.

 

3) Skořicový DIY scrub na rty

Také máte v kosmetické taštičce speciální lesk na zvětšení rtů, který při aplikaci mentolově chladí a nebo lehce štípe? Podobný produkt si můžete vyrobit také na exfoliaci rtů, a to ze skořice. Ta totiž nejen, že zjemňuje pokožku, ale zároveň ji také prokrvuje, takže po její aplikaci rty budou vypadat opticky plnější a červenější.

Nejjednodušší variantou je smíchat 4 lžičky medu a jednu lžičku skořice. Trochu této směsi pak vmasírujte na rty a nechte minutku působit. Nakonec opláchněte nebo otřete vlhkým hadříkem.

 

Skořicový scrub na rty: hlavní složka skořice

 

Pokud vás však tato domácí alchymie baví, klidně můžete sáhnout po dalších ingrediencích a vyrobit si peeling trochu propracovanější. Zkuste třeba smíchat kokosový olej, med, cukr a skořici. Poměr tentokrát necháme na vás, experimentujte podle libosti. Prozradíme jen, že čím více cukru přidáte, tím bude váš domácí peeling na rty drsnější. Určitě to s ním proto nepřehánějte.

 

TIP: S dokonale vyživenými rty si můžete dovolit výrazné matné rtěnky. Určitě nic nezkazíte klasickou červenou, na podzim se však můžete odvázat ještě víc a zvolit intenzivní sytě vínovou.

 

 

Když domácí peeling na rty nestačí…

DIY peeling na rty je sice skvělý pomocník, bohužel však neumí vyřešit úplně všechny problémy. Aby vaše rty vypadaly za všech okolností dokonale, ohlídejte si i další faktory:

  • Dodržujte pitný režim a vybírejte si správné zdroje tekutin.
  • Dbejte na pestrou stravu, především na dostatek vitamínu B.
  • Rty si zbytečně neolizujte, můžete je tím ještě více vysušit.
  • Používejte kvalitní balzám na rty, nekvalitní pomády s minerálními oleji na rtech vytvoří film, ale nikdy se pořádně nevsáknou.

 

 

TIP: Domácí peelingy na rty si vždy vyrábějte v malém množství a uchovávejte je v závislosti na tom, co obsahují, buď v pokojové teplotě, případně v lednici.

 

Jak vyrobit domácí peeling na rty už víte, teď už tedy nezbývá nic jiného, než začít experimentovat se surovinami, které najdete v kuchyni. Pokud váš však popraskané rty trápí častěji, rozhodně si nezapomeňte pořídit jeden už hotový peeling na rty, který budete mít po ruce pro případy, že vám právě nebude chtít míchat vlastní exfoliační směs!

 


Další článek