Při objednávkách nad 1500 kč poštovné zdarma!
Dárek ke každé objednávce nad 500 Kč
Mail
info@glowup.cz

Pište kdykoli

Domů / Blog

10 Sep 2020 | Nikola Nečedová

Vlasy v hlavní roli: Líčení pro blondýny, brunety a černovlásky

Vlasy v hlavní roli: Líčení pro blondýny, brunety a černovlásky

Barva vlasů rozhodně patří k faktorům, které při pořizování nových kosmetických vychytávek musíte vzít v úvahu –⁠ jinak by mělo vypadat líčení pro blondýny, jinak zase look pro ženy s tmavými vlasy. Pokud tedy vybíráte dekorativní kosmetiku čistě jen podle toho, co se vám líbí nebo co je právě teď trendy, občas se může stát, že se po nalíčení nestačíte divit. Jestli se vám zdá, že na vašem make-upu něco neladí, je načase jednou provždy zjistit, jaké barvičky jsou ideální na líčení pro černovlásky, na dokreslení obočí pro blondýnky a nebo na líčení očí pro brunetky.

 

Také se vám občas stává, že se při výběru dekorativní kosmetiky pěkně „spálíte“? Situace, kdy si přinesete domů produkt, který na modelce, kamarádce a nebo kolegyni vypadal úžasně, zatímco vám z nějakého zvláštního důvodu nesedne, u vás není výjimečná? Možná je to tím, že při výběru dekorativní kosmetiky neberete v úvahu svou barvu vlasů. Líčení pro blondýnky totiž zákonitě musí vypadat trošku jinak než líčení pro brunetky. S naším kompletním návodem už vedle nešlápnete!

 

Líčení pro blondýny musí být výrazné, ale ne přehnané

Bez tmavých vlasů rámujících tvář může obličej občas vypadat trochu mdle, a to hlavně pokud máte světlejší řasy a obočí. Denní líčení pro blondýny by proto mělo být výraznější, zároveň však nesmí působit moc tvrdě. Jaké produkty tedy vybrat?

 

Vše se bude odvíjet od barevného podtónu vaší tváře.

  • Máte-li světloučkou pleť, rozhodně zapomeňte na tmavé barvy. Z kosmetické taštičky vyhoďte černou tužku na oči a temné stíny si nechte na výjimečné příležitosti, třeba na večírek nebo na ples. Na běžné denní líčení pak zvolte spíše jemnější pastelové tóny.
  • Jste-li majitelkou opálenější pleti, můžete si dovolit s make-upem malinko přitvrdit. Sednou vám zlatavé a hnědé tóny, s kterými v létě můžete vykouzlit svěží plážový look, zatímco v zimě vašemu líčení dodají nádech luxusu.

 

Líčení pro blondýny by mělo být jemné.

 

Jak na líčení očí pro blondýny? Pozor, ať nepůsobíte moc „drsně“

Pravidlo „žádné tmavé barvy ke světlým vlasům“ platí i u malování očí. Blondýny by měly sáhnout po hnědé a nebo šedé tužce na oči. Zajímavá však může být i švestková fialová, ideálně rozmazaná do ztracena malým štětečkem. Skvěle vypadají také lesklé, případně lehce perleťové stíny, ideálně ve vanilkových, meruňkových a narůžovělých tónech. Pokud zrovna nechcete hrát na něžnou notu, vsaďte na stříbrné, případě šedivé odstíny, které vašemu make-upu dodají patřičnou dávku dramatičnosti. Na závěr pak sáhněte po řasence a na jejím nanesení si dejte pořádně záležet, hlavně pokud máte světlejší řasy.

 

Tip pro blondýnky #1: Zkuste před nanesením řasenky použít kleštičky na řasy. Opticky váš pohled otevřou a řasy krásně natočí. I když na první pohled mohou vypadat trochu děsivě, manipulace s nimi je velmi jednoduchá a jakmile je jednou vyzkoušíte, je dost možné, že už se jich nebudete chtít vzdát.

Tip pro blondýnky #2: Denní líčení pro blondýny skvěle oživí hnědá řasenka. Celý look zvýrazní, ale zároveň váš pohled trochu zjemní. Skvěle se hodí hlavně ke stínům ve zlatavých tónech. Pokud více preferujete líčení do šeda, i pro vás existuje řešení – vsaďte na řasenku v tónech šedé nebo tmavé khaki.

 

Malování obočí blondýny umí pěkně potrápit. Vybrat správnou barvu je občas „k zbláznění“

Jako by nestačilo, že blondýnky mívají problém s tím, že jejich obočí je téměř neviditelné. Navíc musí bojovat i s výběrem produktů, který většinou není tak jednoduchý jako u brunetek a černovlásek. Dilema, zda sáhnout spíš po hnědých tónech, a nebo zvolit raději šedivou, zažívají blondýnky celkem pravidelně.

 

Malování obočí blondýny umí pěkně potrápit.

 

Řešení je naštěstí celkem jednoduché. Pokud jsou vaše vlasy spíše ve studených tónech, sáhněte po produktech, které obočí zbarví do šeda. Aby nebylo moc výrazné, doporučujeme použít tužky a nebo zabarvené řasenky na obočí. Pokud však chcete docílit podobného looku jako populární zpěvačka Rita Ora, bez obav sáhněte i po výraznějším gelu. Je-li barva vašich vlasů spíše teplejší, můžete volit produkty více do hněda.

 

Nestačí se tedy řídit jen podle barvy vlasů, musíte zajít ještě kousek dál a všímat si i drobných detailů. Zatímco líčení pro blondýny s modrýma očima a světlou pletí bude jemné, například v meruňkových nebo medových tónech, makeup pro opálenou blonďatou „beach girl“ by měl být spíš hnědý a zlatavý.

 

Banner: CZ make-up

 

Líčení pro brunety není žádná věda

Ve světě make-upu to brunetky mají o něco jednodušší než jejich blonďaté kamarádky. Ať už mají vlasy světlejší, nebo tmavší, ať jsou více do teplých tónů, či do studených, vypadají skvěle téměř v jakémkoliv líčení. Mohou klidně volit i tmavší stíny a skvěle na nich vypadají i výrazné rtěnky v odvážných tónech.

 

Líčení pro brunety může být odvážnější.

 

Jak na líčení očí pro brunety? Volte broskvovou, zlatou nebo vínovou

Ačkoliv si brunety mohou dovolit téměř všechny barvy, máme pro vás několik tipů, které denní líčení pro brunety pozdvihnou na vyšší úroveň! Pro horké letní dny je „must have“ broskvový stín, na podzim a v zimě zkuste svůj pohled podtrhnout zlatou a nebo vínovou. Zajímavé budou také tóny fialové a stíny v barvách lesního ovoce.

 

Tip pro brunetky #1: Stejné barvy budou vypadat skvěle i na party, stačí je jen vyměnit za metalickou variantu.

Tip pro brunetky #2: I když brunetky většinou nemají problém s výběrem produktů na úpravu obočí, často musí řešit jiné trable, jako jsou neposlušné chloupky a nebo špatně vytrhaný tvar obočí. Ty nejlepší tipy a triky, jak na úpravu obočí, jsme pro vás popsali v článku „Dokonalé obočí“.

 

Jak na líčení pro černovlásky? Dejte si záležet na dokonalé pleti

Obecně by se dalo říct, že čím tmavší jsou vaše vlasy, tím tmavší mohou být také vaše rty a víčka. V líčení pro černovlásky je tedy víc než dost prostoru na různé experimenty. V jednom se však odborníci jasně shodnou – intenzitu tmavých vlasů byste měla vyvážit dokonale nalíčenou pletí. Musíte tedy bezpodmínečně vědět, jak si vybrat správný make-up, a co je ještě důležitější, musíte ho umět i správně použít. V kosmetické taštičce by vám proto neměl chybět vhodný krém, podkladová báze a kvalitní štětce. Pokud se vám podaří nalíčit tvář bez chybičky, můžete sáhnout už jen po rudé rtěnce a vyrazit – klidně i bez nalíčených očí.

 

Líčení pro černovlásky nabízí prostor pro experimenty.

 

Make-up pro blondýny, brunety i černovlásky musíte vybírat podle podtónu pleti

Na závěr nesmí chybět ten nejdůležitější tip – bez správného odstínu make-upu totiž žádné líčení nebude dokonalé. Abyste ho našli, musíte znát svůj podtón pleti. Nejjednodušeji ho poznáte podle žilek na zápěstí:

  • Modré a fialové žilky – studený podtón,
  • Zelenomodré žilky – neutrální podtón,
  • Zelené žilky – teplý podtón.

 

Nyní už víte, jak vybrat ty nejlepší produkty s ohledem na barvu vašich vlasů. Teď už nezbývá nic jiného, než převést nově nabyté informace do praxe a pořídit si do kosmetické taštičky líčidla, která k vaší hřívě dokonale padnou. Vyberte si na našem e-shopu a své úlovky s námi sdílejte třeba na našem Instagramu @glowup.cz

 


Další článek